stukanie - przyczyny (podobno nie zawieszenie)
Panowie,
co może być przyczyną lekkiego stukania z lewej strony z tyłu. Byłem na stacji diagnostycznej - powiedzieli że lekki luz na zacisku hamulca, pojechałem do ASO, stwierdzili że malutki luz na zacisku jest rzeczą normalną i że tam jest tak ciasno, że to nie ma prawa stukać, że jeśli już coś stuka to może wieszaki tłumika. Mam te wieszaki, ale jeszcze ich nie założyłem. Wątpię jednak, że to te wieszaki, bo wydech nie lata jakoś bardzo, a jak nim ruszam to stuków nie słychać. Zarówno w ASO, jak i na stacji stwierdzono, że zawieszenie jest w bardzo dobrym stanie.
Dodam, że dźwięk ten słyszę z reguły podczas wolnej jazdy, i raczej na nierównościach - przy wjeżdżaniu w jakieś dziury nie ma tego. Poza tym zjawisko pojawia się czasem, a czasem znika - nie puka non stop.
Jakie przyczyny mogę rozważać, bo chciałbym coś może zasugerować tym mechanikom.
Aha, nie wiem czy to nie jest jakoś skorelowane z prowadnicą zmiany biegów, bo przy wrzucaniu np. dwójki albo zdejmowaniu z jedynki lub dwójki na luz stukanie się czasem nasila.