Do doskonałości absolutnej....Staram sie aby wszystko działało jak należy. Ile moge to robie sam...czyli jak narazie wszytsko :P
Printable View
Do doskonałości absolutnej....Staram sie aby wszystko działało jak należy. Ile moge to robie sam...czyli jak narazie wszytsko :P
Jesli chodzi o duze przebiegi
http://www.autocentrum.pl/go/28__oce...799__1__1.html
Niestety autor nie zostawil maila, wiec nei wiemy czy byly jakies szlify, remonty itd.
Czy to silnik Boxer czy TS tez nie wiemy, ale polmilionowe przebiegi w alfie tez sie zdarzaja :)
Po juz paro-miesięcznej eksploatacji trudno stwierdzić ktory z silników jest lepszy. Czeka mnie jeszcze pare wymian min. świece i wariator. W niskim zakresie obrotów nie TS nie jest tak żwawy jak Boxer, ale tu wina może leżeć po stronie wariatora.
Spalanie jak narazie w porównaniu z Boxerem 1.7 8V jest wyższe o jakieś 2 litry. Ale trzeba też zauważyć że 145 jest cięższa i silnik ciut mniejszy.
Po wymianie wyżej wspomnianych elementów opiszę jak wygląda dalej sprawa, aby można było ocenić dokładniej.
Ehhh Majkel, a jak mówiłem że boxer jest lepszy to nie słuchałeś :P :DCytat:
Napisał Majkel
Pyrka....tu nie mędrkuj :)
Jak wymienię wariator to pogadamy :wink:
Taaaak, wariator, potem świece, a potem zaczniesz ją odciążać ... i nadal będzie więcej palił i gorzej chodził :wink: :DCytat:
Napisał Majkel
Czy są jakieś nowe "dowody w sprawie"? Moze w tym czasie ktoś zmieniał bx na ts? Jakieś wrażenia? Jeśli tak to chetnie wszyscy poczytamy :wink:
Mój wniosek jest taki. Jeżeli kiedykolwiek miałbym dylemat: Kupić Boxer czy Twin Spark 16V, to napewno wybrałbym Boxera. JEst mniej kosztowny, mało elementów wpływa na zmianę mocy i... ma rewelacyjny dzwięk.
no fakt czesci to kosmos przy twin sparkach 16v...
ale przy 150 kucach i rewelacyjnym przyspieszeniu wszystko sie wybaczy :D
130-konny Boxer jest o wiele lepsza altenatywą :D