Poczytaj oto cała prawda o wydatkach na 159. Można się zdziwić ile niektórzy wydali na swoje belle.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...a_czy_nie.html
Printable View
Poczytaj oto cała prawda o wydatkach na 159. Można się zdziwić ile niektórzy wydali na swoje belle.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...a_czy_nie.html
Cześć. Słuchaj wypowiadałem sie juz wcześniej ale muszę jeszcze coś dodać. Jeśli to jest twój samochód marzeń bo taki jest obędzie cały czas mój to kup i nie patrz na wszystkich, bo tyle opinii a tyle alf jeździ. Tylko jeśli chcesz jeździć i nie zrazić sie kupuj dobre części.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
ja zakupiłem <20k i się pochwale
wyszło: maglownica, wahacze dolne, malowanko 4 elementów, dwumas ( za tydzień będę wymieniał), czujnik spalania stukowego, klocki przód
wymieniłem też niepotrzebnie: elektrozawory rozrządu (JTS), cewke (używka), krzyżaki półosi
oprócz tego z rzeczy eksploatacyjnych opony, świece, olej i filtry
z tjuningu HIDy , 3 komplety żarników zanim dobrze zaczeły świecić
oprócz tego maglownica którą kupiłem regenerowaną na allegro zaczęła stukać po 3 tygodniach, będę odsyłał w przyszłym tygodniu
oczywiście z większością z tych usterek każdy szanujący Polak by jeździł:
- maglownica była pordzewiałą ale nie ciekła, można jeździć
- dwumas lekko stuka, można jeździć
- tuleje wahaczy mają luz ale nie skrzypią, można jeździć
- czujnik spalania stukowego, powodował błąd ale po wymianie nie zauważyłem różnicy
A weźmy pod uwagę że JTS jest tańszy.
nie wiem, tylko ten jeden błąd teraz mam, jak będzie jeszcze rozrząd do zrobienia to 10k pęknie :(
miałem P0010, potem zniknął i do tej pory się nie pojawił, a teraz w środę wyświetliło P0011 , wykasowałem i za tydzień, dwa sprawdzę czy znowu się pojawi
Chłopaki gimnastykujecie się, a sam zainteresowany nasze grono dawno już pewnie opuścił ;)
hehe racja. całkiem możliwe, ale nie wybrał chyba innej marki i np silnika 1,0 benzyna np. opel corsa?? :-)
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
A ja myślę, że jeśli jest bardzo uparty to i tak kupi 159-tkę za te 17k :P