Wg mnie możesz spróbować dodo juice z karnauba - dobrze domywa i troche zabezpiecza.
O taki:
http://showcarshine.pl/612-dodo-juic...-carnauba.html
Printable View
Wg mnie możesz spróbować dodo juice z karnauba - dobrze domywa i troche zabezpiecza.
O taki:
http://showcarshine.pl/612-dodo-juic...-carnauba.html
Szampon Neutro lub Shampo Dry - oba firmy Tenzi - przy tym fajnie pachnie, porządnie domywa i łatwo się spłukuje. koszt ok 7-10 pln/litr
Witam wszystkich,
powoli rozpoczynam swoja przygode z Alfa 159. Znajac przyslowie, iz najwazniejsze jest zrobienienie dobrego pierwszego wrazenia przed wystawieniem mojego nowego zakupu na forum musze go (ją) dopieścic:)
Czytalem sporo na forum o poszczegolnych srodka, oczywiscie troche sie pogubilem i prosze o pomoc o zatwierdzenie mojego pierwsze startowego zestawu (wielkie podziekowania dla KHOT'a za temat instruktazowy na temat dbania o samochod, czlowiek uczy sie cale zycie;))
Moj zestaw (niepelny)
APC- Nielsen Cyclone
Glinka- Vallet Pro Yellow
Szampon - Shiny Garage Sleeky and Bubby (tutaj nie wiem czy to nawet szampon:)?
Wosk- Angelwax Body
Opony- Rubber Cleaner
Plastiki zewnetrzne - prosze o pomoc:)
Quickdetailer- wymagany?
Cos do felg?
I nie wiem kompletnie czym konserwowac srodek samochodu. Tapicerka bananowa, lekkie przetarcia (zarysowania) na uchwytach drzwi i plastiki w okolicy hamulca recznego (mozna je usunac bez ich rozbierania i wyciagania z Alfy?)
A i dodam ze Alfa w kolorze niebieskim:)
Pozdrawiam i prosze o pomoc:)
Z quick detailera polecam osobiście Megsa QuickWax Gold Class, u mnie bardzo fajnie pogłębia ciemny kolor
Agatek - do plastików zewn.: np. Koch Chemie Nano Magic Plast Care, SG Back2Black T.T.D (prawie 2x tańszy niż Koch), Polytop Kunststoffpflege.
Co do felg - FK1000 jako zabezpieczenie. Wcześniej oczywiście odpowiednio oczyszczone i przygotowane
Tak, na dodatek bardzo fajny. Kupiłem sobie całą bańkę ostatnio i bardzo miło mi się nim myje.
To jest środek do dogłębnego czyszczenia opon z brudu który wszedł głęboko w pory w gumie. Jeżeli nie nakładasz potem na te opony żadnego dressingu to trochę mija się z celem takie dokładne mycie i wystarczy przelecieć opony apc. Więc albo dołóż chociaż takiego Shiny Garage Back2Black, albo wywal ten cleaner całkowicie.Cytat:
Opony- Rubber Cleaner
Na jesień/zimę specjalnie bym się nie spinał z quickdetailerem, bo pewnie okazji do używania będzie niewiele.Cytat:
Quickdetailer- wymagany?
Żeby umyć: adbl Vampire, albo taniej zielona Tuga. Żeby zabezpieczyć: tester Hi Temp 1000pCytat:
Cos do felg?
Na skórę zestaw colourlock, albo gliptone - mają wszystko czego będziesz potrzebować.Cytat:
I nie wiem kompletnie czym konserwowac srodek samochodu. Tapicerka bananowa
Reszta dobra, albo tak jak napisali koledzy wyżej. :)
KHOT faktycznie dobrze sie pieni ten szampon tak jak mówią?
Na pewno jest lepszy o klasę od wcześniejszych od Shiny Garage, jak i szamponu Soft99. Pieni się świetnie, daje fajny poślizg rękawicy, dobrze domywa, nie zostawia zacieków i plam jak odrobinę przyschnie, generalnie kupiłem dużą bańkę i jestem bardzo zadowolony.