4000zl za v6 inst kme sirocco oszczednosc tez ok 16zl na 100km
Printable View
4000zl za v6 inst kme sirocco oszczednosc tez ok 16zl na 100km
Ja kupiłem swoja Alfe odrazu z gazem....oszczednosc 16PLN/100km
dobre i te 8 miesiecy a w zimie jezdzie na benzynie dopiero ponizej -10 /lokalnie/ale w trasie jezdze na lpg.jakby nie patrzec to warto /oczywiscie jak ktos robi 5000 do 10000 jest to dyskusyjne bo kiedy ta instalka sie zwroci?/
kto zaleca jazde na benzynie poniżej - 10*C-, a dlaczego nie na gazie??? to jakaś fikcja!!!
Jesli silniek trzyma temperature i w parowniku jest temperatura odparowania gazu to mozna jezdzic nawet przy -60. Oczywiscie wtedy dochodzi problem ukladu chlodzenia, i zgestnienia oleju i paliwa potrzebnego na odpalenie.
nio i po problemoe
mam dokladnie tak samo nisko umieszczony parownik i jest wychladzany przez powietrze i poprostu jak jade na krotki odcinku to mi sie nie ma kiedy zalaczyc.a dochodzi jeszcze temperatura wtryskiwaczy bo i tutaj musi byc odpowiednia bodaj.3st.
Musze zwrócić uwage na to jak jest umieszczony parownik w Alfie która chce kupić...
eh umnie poprostu to bylo jedyne miejsce gdzie dalo sie wlozyc ten parownik tz lewe nadkole w okolicy wlotu powietrza do filtra silnika a kiedys marzylem o webasto ciekawe chyba do bagaznika bym je wlozyl :mrgreen:
ja mam gaz w 75 i pali mi około 10 litrów na trasie ana miescie 12- 16 litra na 100km zalezy czy szaleje