Andrzej czytaj uważniej, pisałem o silnikach cf3 tam progi są juz po 150 tyś, wszystko spowodowane jest tym że mają niższe tłoki i pierścienie co ma znaczący wpływ na szybsze zużycie, cf1 i cf2 nie mają tego problemu.
Printable View
QBA dlatego pytałem jak jest w cf3. Tak samo jest z panewkami ,że w cf1 chodzą najdłużej:)
Takie porównania 4R do V6 są trochę nietrafione choćby na różnicę ilości cylindrów w silniku w V6 przy podobnym zużyciu cylindrów co w4R ilość palonego oleju będzie duzo wieksza i jak porównać branie oleju 1l/1000km przy tych silnikach? TS musi byc trupem:D a Vka niekoniecznie
Nie wiem jak jest z 24V , ale 12V musi brać olej. Tak samo TS 8V . fr33 mówi że jego alfa nie bierze. Pewnie podczas remontu tak mu wszystko spasowali:)
Focus u mnie w chałupie - diesel więc dochodzą ubytki oleju na turbinie, 200kkm nalotu (wzięty z salonu więc pewny), między wymianami nie zauważyłem ubytków oleju, czy powinienem zacząć się martwić??
Trochę przesadzacie panowie, jeden silnik żre drugi nie, jeśli jest to 0,7l/10000km to spoko, jeśli 0,7l/1000km to już 'niespoko' i trzeba go przejrzeć. Kłócicie się jak dzieci jakby było o co.