Zwykly czarny mat w sprayu bez podkładu?
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Printable View
Oczywiście. Dwa razy tak robiłem. Trzyma się świetnie. Po co Ci podkład skoro ten plastik też jest lakierowany :) przy połysku czy metaliku jest już więcej zabawy. Ale czarny mat to ze zwykłej taniej puchy w sprayu.
Mogę Ci zrobić tutka, nie ma sprawy. Ale i tak z niego nie skorzystasz bo zrobienie tego "zgodnie ze sztuką" to w uj roboty. Więc rób jak koledzy piszą.Cytat:
Może jakiś tut jak to pomalować by efekt był tak dobry?
Mat jest prosty w położeniu i jak tylko nie przesadzisz z ilością farby na raz i nie porobisz zacieków albo nie położysz nierównych warstw to zwykły czarny mat na powierzchnię odtłuszczoną jakąś benzyną ekstrakcyjną będzie ok.
Czarny mat fajnie wygląda...może kiedyś :)
Jak ściągnąć panel ics-a do malowania?dużo roboty i łatwo coś uje**ć?
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
W sensie jak wyciągnąć ICS, czy jak zdjąć z niego ramkę? ICS łatwo wyciągnąć, masz tu instrukcję wideło: https://www.youtube.com/watch?v=IOguHeF_xec
A ramkę to już sobie sam zobaczysz jak wyjmiesz ICS. Pewnie wystarczy coś odkręcić i wyjąć, to nie prom kosmiczny ;) Ja muszę w końcu swoją pomalować, ale musiałbym wóz na tydzień uziemić żeby porządnie metalizer położyć i nie bardzo mam jak bo mi Paskuda potrzebna. Więc Ci nie podpowiem.
Najpierw wszystko zmatowałem potem dałem podkład do plastiku (akurat miałem w domu) a następnie kolor. Malowałem tym:
Załącznik 230036
Panowie, a ile warstw matu polecacie?
Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka
Zależy jakiej grubości powłoki nakładasz i jaki masz lakier (różne jakości są i różnie pokrywają). Tak żeby było dobrze :)