TbI daje radę
polecam
narzekać na kopyto nie powinniście
narzekać za to będziecie na spalanie:)
Printable View
TbI daje radę
polecam
narzekać na kopyto nie powinniście
narzekać za to będziecie na spalanie:)
Miałem 156 FL SW 150km to był pocisk w porównaniu ze 159 150km nawet tutaj program na 170km wiele by nie zdziałał.
Chciałem tylko zauważyć , że seryjna wersja 1,9 120KM zazwyczaj na hamowni wypluwa ok 130KM i 300Nm.
Po modyfikacjach tj. chip, dpf i egr out idzie podobnie do do wersji z 2.0 170KM - nie ma co rozpaczać.
Może głupie pytanie, ale jak sprawdzić czy mam wywalone klapy w kolektorze bez udawania się do mechanika ?
w domu mam fiata brava 100 konnego jtd 8v i właśnie alfę 159 120km jtd 8v i powiem szczerze ze nie można powiedzieć ze alfa jest mułem, nie jedzie w ogóle i tico je wyprzedzi( wiem bo mój ojciec skasował go jakis czas temu :)). Nie jest to rajdówka i to czuć ale jadąc w trasie zupełnie to nie przeszkadza -90 km/h tempomat i się jedzie a z wyprzedzeniem kogoś nie ma problemu:)porównując brava czy alfe to bella jest troche dynamiczniejsza
Z dobrym programem( szybko i długo dostępnym moment obr.) 120 zrobiona na okolice 165 KM i 360nm bez większego problemu objedzie nawet zdrową seryjną 150.
Sprawdzałem się ze 1.9 150 i 2.0 170 i wiem jak to jeździ.
Spalanie w 8v niższe często o więcej niż 0,5 litra na 100km.
Jedyna wada jaka widzę to głośniejsza praca.