Seryjnie raczej nie, w opcji na pewno. Tzn. nie każda Brera musi mieć xenon, według mojej wiedzy.
Printable View
Seryjnie raczej nie, w opcji na pewno. Tzn. nie każda Brera musi mieć xenon, według mojej wiedzy.
co sądzicie o tej
http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-s...C36064983.html
może ktoś już oglądał albo mieszka niedaleko i mógłby podjechać obadać czy w ogóle warta zainteresowania (oczywiście nie za darmo :D)
Nie wiem czy ja dobrze widzę, ale na ostatniej fotce z Dekrą bodajże jest 147669 km z 10 września 2014. (Znowu, jeśli tam taki raport Dekry ma datę sporządzenia)... A dziś jest marzec 2015. Czyli między Dekrą a fotkami zrobiła 320km. Nie wiemy kiedy fotki, ale sądząc z aury i temperatury mogło to być miesiąc temu. Ergo - nie przyjechała na własnych kołach, albo miała kręcony licznik. Albo i to i to. :)
(Z miejsca gdzie była Dekra robiona - Grimma, do Łasku jest... 540 km.)
Chyba, że sprzedający jest bardzo leniwy i ciągle korzysta z fotek z Rzeszy. Ale czy w Rzeszy byłoby tak brzydko i szaro? Moim zdaniem to jednak Rzeczpospolita...
Standardowy scenariusz może wygląda tak:
- auto ma jakąś poważną wadę techniczną, z którą przechodzi przegląd, ale wkrótce czeka duuuży wydatek (np. sprzęgło, turbina, a w wypadku jts: rozrząd do wymiany)
- auto przyjeżdża do PL na lawecie, jest tutaj uzdrawiane
- auto gotowe do sprzedaży.
Autem nie można poruszać się legalnie po Polsce, to i przebieg stoi praktycznie w miejscu. Generalnie w Niemczech jest sporo aut, które mają niższą cenę z powodu awarii mechanicznych, które są drogie do naprawy. Ludzie wolą oddać takie auto za grosze i kupić nowsze. Auto mogło stać też sporo w Niemczech. Bo przekręcenie przebiegu o 10 czy 20 kkm wydaje mi się tak głupie, że niemożliwe. Choć handlarze nieraz błyszczą tak, że szkoda gadać. BTW zdjęcia są z 10.02.2015
Podsumowując: zainteresowałbym się tym autem mając odłożone te 6 czy 8 dużych złotych na rozrząd.
kupując alfę jts z przebiegiem + 100 tys. km trzeba się liczyć z koniecznością wymiany rozrządu w każdej chwili i ja biorę na to poprawkę
a ta warszawska:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-p...C36221372.html
pisze, że po wymianie rozrządu
wiecie może czy mechanik jest w stanie zweryfikować czy rozrząd był niedawno wymieniany?
Z tego co pamiętam, okolo 2tyg temu bylwa wystawiona z calkiem innym opisem (elaborat) z dosyc sporą listą napraw z tego co kojarze rorzad byl robiony, dwumas cos z zawieszeniem, wiecej sobie nie przypomne. Tylko byl jeden problem, gosciu telefonicznie uprzedzil mnie, ze nie posiada kwitkow na ww. naprawy bo wyszło by go to duzo drożej. Twiedził, ze jest mocno doinwestowana.
A propos jts, tez bylem napalony na ten motor, odradzali mi go glownie z powodu problemow z "kruchym" rozrzadem, nie mowiac juz o spalaniu przy normalnej jezdzie. Jechalem 2.2jts i 2.4 jtdm i bylem pod wrazeniem jaka przepasc dzieli te silniki. Dzwiek 2.4 sporo rozni sie od typowego 1.9. Jednak 5 cylindrow robi swoje.
Mam jedno pytanko na allegro znalazlem brerke z 2.4 o dziwo 210km. Sprzedajacy twierdzi, ze na 100% jest to mocniejsza wersja. Sprawdzam po vinie, a tu o dziwo 200 kucykow. Nie wiem co o tym sądzić.
Jutro zadzwonie do goscia, ciekawe czym się wytlumaczy.
Miał ktoś podobną rozbieżność ?
oto ta "perełka"
http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-o...C36497770.html
Jesli ktoś ją widzial, lub cokolwiek o niej wie prosze dac znac.
Po swietach sie po nią wybieram.
Zdam potem relacje czy to nie jest jakis ulep.
Przy okazji sie zapytam, zna ktoś nazwe tych felg ?
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...e39afb12b5cccd
Pozdrawiam.
Zdjęcia to chyba kaloryferem robił :P
A co się stało z tą tylną?! Jak dla mnie to jakiś Photoshop, nie wierzę, aby ktoś wstawił to do Brery. To prawie tak jak ta z Pucka, co jest na otomoto, na specyficznych 19-tkach...Cytat:
Napisał menczydupa;1608467
Przy okazji sie zapytam, zna ktoś nazwe tych felg ?
[URL
www.twardowski.pl mysle ze będzie pomocny w tej sprawie :P
Dodano po 3 minutes:
W wawie nic ciekawego nie ma, a po kraju nie chce mi się jeździć ;) dwie sensowne były w lubuskiem, ale jedna się sprzedala a do drugiej kolo się chce podac Vinu przez telefon (zaprasza na wizyte osobista) wiec go fish :P