-
Założyłem ten temat jak dobrze pamiętam w celu sprawdzenia czy mniej będę czuł koleiny jak zamienię opony z 225/50/17 na rozmiar 215/55/17. Ponieważ zimowe mam co prawda 215/55 16 i tu dla mnie najważniejszy parametr to właśnie ta szerokość 215 to mniemałem że lato o tej szerokości będzie ok skoro zimówka mnie nie ciąga na boki. Tak więc po przeczytaniu Waszych koledzy postów zaryzykuję i kupie letnie oponki w rozmiarze 215/55/17
pozdrawiam.
-
Może jest ktoś chętny na zamianę opon 225/50/17 na 215/55/17 ? Nokian wr d3 z 2016 roku bieżnik 7,5mm. Nie mogę wjechać do garażu podziemnego ;/ w nowym miejscu zamieszkania ;)
Czy opona 225/50/18 jeździłaby w Ti?
-
a 215/55r17 rozwiaza na prwno problem? moze lepiej przykrec do podloza cos ew stylu belki grubosci np 2cm i szerokosci 30cm na poczatku plaskiego fragmentu? cos ze skosem wzdluz wolnej krawedzi. moze cos takiego gotowego idzie kupic np z tworzywa albo gumy?
ewentualnie cos z jakiejs mocnej wylewki zrobic - wyoblic przejscie plaszczyzn?
musialbys dogadac sie z administracja
-
Zawsze można wyjeżdżać powoli na skos, pomaga, mam ten sam problem :-)
-
Od ponad roku jeżdżę na 225/55r17 i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Auto nie ciągnie pod sobą byle śmieci, nad którymi chciałem przejechać. Jedna polamana osłona silnika i zahaczane sanki za każdym razem gdy musiałem pokonać leżąca blokadę parkingową- motywowały przy podjęciu decyzji. Jak do tej pory żadna święta inkwizycja nie skazała mnie na tortury za taką "profanację". Później dam jakieś zdjęcie..
-
Może dla Ciebie jest ok ale to nie znaczy, że jest dobrze...
Masz koło prawie 2,5 cm wyższe od serii. To już spora różnica. Lepsza była by 215/55.