Alfa Romeo 159.
Panowie, ja rozumiem delikatny offtopic, ale jak chcemy płynąć całkiem poza tematem to mamy forum HydePark.
Tutaj jest forum techniczne.
Ja od siebie polecam jak zawsze Citroen C6.
Printable View
Moja propozycja 1.Alfa 159 2.0 jtdm 170 koni 2. C5 vtr+ 2.0 HDI 163 koni. 3. Alfa 159 1.9jtdm.
Z tym, że 2.0 JTDm budżet kolegi raczej przekracza.
Jak dla mnie to takie dywagacje nie na miejscu. Jesteśmy na forum Alfy w dziale 159. Już samo to powinno stanowić o tym że warto. Równie dobrze można pytać: Co bardziej warto Golfa I czy Golfa IV? A może Mondeo warto? A Chevroleta warto? A Polonez też warto. Każde auto ma swojego odbiorce. Kupiliście Alfe, i co warto?:dancingcat:
Bez dwóch zdań, 159 rządzi :spartak:
Dobra... to, żeby nie schodzić już z tematu... co do Alfy 159 - co z wyposażenia szczególnie warto mieć? Blue&me?
Bierz wszystko co dają:-D
Na pewno xenon. Navi sobie odpuść bo nie warto. Bubel i tyle. Jeśli lubisz skórę to ok, jak nie to nie:-P
Zwróć uwagę czy ma np poduszkę kolanową.
Ogólnie jest dużo aut na rynku dobrze wyposażonych. Ja bardzo czesto korzystam z tempomatu. Jak dużo jeździsz to obowiązkowy dodatek.
Kiera z multifunkcją, fajna rzecz.
Myślę jednak że od wyposażenia ważniejszy jest stan techniczny. 98% potrzebnego wyposażenia otrzymasz w serii. Zwróć bardziej uwagę na stan techniczny niż przysłowiowe "bajery". Przywrócenie tego auta do stanu używalności kosztuje krocie.
Pozdrawiam
Myślę, że to podobnie jak np z kolorem nadwozia, czy skóry - kwestia gustu :)
Ja np specjalnie szukałem maksa właśnie po to, żeby w przyszłości wiedzieć co mi tak na prawdę jest potrzebne.
Na pewno dla mnie "must have" - xenon, tempomat, dwustrefowa klima (są takie co mają jedną strefę), multifunkcyjna kierownica i skóra bo lubię ;)
Za to np mam podgrzewane fotele i włączyłem ze dwa razy na próbę, a tak to nie używam (pomimo skóry), a kto inny powie, że musi mieć, bo mu 4 litery marzną ;)
[Edit]
A no jeszcze czujniki z tyłu. Z przodu nie widzę potrzeby choć nie wiem, bo nie mam ;)