-
Ciut krócej, ale to bez znaczenia. Wczoraj zrobiłem filmik przy okazji robienia logów. Wyszło kilka drobiazgów do poprawienia i dzisiaj już jeździ lepiej. Poza tym to etap przejściowy. Jeśli możesz, zrób taką próbę to będę miał odniesienie do czegoś. Jakoś nie wpadłem na pomysł żeby to zrobić jak była seria.
-
Jutro do wieczora dam Ci znać
-
bo 50-100 to się powinno na 3cim biegu robić :D
-
Jak na 1.6, 0.3 bara i czwarty bieg to ładnie idzie ;)
Jakie doładowanie planujesz docelowo? 0.45 Atm tak?
-
https://www.youtube.com/watch?v=aUNm...ature=youtu.be
Zaczyna się na 5sec konczy 13-14, wiec u mnie 4 bieg od 50 do 100 to jakies 8-9sec. Droga byla prosta, moze male wzniesienie, ale raczej to nie mialo znaczenia
-
Mongoose, dzięki :shakehands: Dzisiaj już jeździłem po poprawkach i jest lepiej. Mam nadzieję że na koniec projektu i doładowaniu 0.45 bara te 2 sekundy da się jeszcze urwać. Dzisiaj dograłem temat zachowania silnika przy małych-średnich obciążeniach i obrotach 2500-3000 - teraz chyba jest płynniej niż w serii.
@SebaM, docelowe doładowanie to 0.45 bara ale od 2000-2200 rpm. Celem projektu nie jest stworzenie samochodu do bicia rekordów(bez zmiany części silnika byłby to rekord szybkości wybuchu silnika) , ale zapewnienie przebiegu momentu który umożliwia rzadsze sięganie do lewarka zmiany biegów.
-
Co by nie było, ja mam trochę więcej koni jak 1.6 120km i wyniki mamy podobne, więc jednak to turbo coś dało i to nawet sporo.
-
Moja alfa to 1.6 ECO,więc startowałem z 105KM. Byłoby zaskoczenie gdyby nic nie dało:)
-
ważne zebys byl zadowolony z efektu ;)
-