-
TS-a odradzam - bo Gtv-ka ma zacięcie sportowe. A katowany TS - to kosztowny TS. Poza tym spalanie - niedużo niższe od V6 jeśli chce sie jeździć w miare dynamicznie. Jedyna istotna różnica w ubezpieczeniu... A 2.0 JTS polece jeśli chodzi o pracę. Bardzo fajny, dynamiczni silnik w Gtv-ce, miałem przyjemność troche takim pojeździć. Niestety nie wiem jak w eksploatacji wypada...
A z ofert dużo bardziej podoba mi sie to pierwsze, mimo, że po modernizacji. Spider jakoś do mnie nie przemawia - jak widze cabrio to od razu myśle o wojnie z uszczelkami, przeciekaniem i szumem na autostradzie.
-
Słuchaj a taka alfa to przód czy tył jest napędzany?
-
Alfa = napęd na przód, ew. Q4 :) Ale o trakcje sie nie martw, Gtv-ce jej naprawde nie brakuje... A zakręty bierze po prostu niesamowicie - dużo skuteczniej niż BMW e46 chociażby ;)
-
Super... nie wiem czemu, ale jakoś podoba mi się to auto jest taka klasyczna ponad czasowa....
-
Jak masz okazje kupić - to sie nie zastanawiaj. Auto jest inne niż wszystkie. Siedziałeś kiedyś w środku? Klimat otaczającego kokpitu jest niesamowity, czujesz sie jednością z autem. Gtv-ka po porstu nie ma kompromisów - świateł nie zobaczysz, bagażu nie przewieziesz, a zanim wsadzisz kogoś do tył będziesz musiał przeprowadzić umputacje kończyn ;) Ale starczy jedna górska/kręta doroga i przepadniesz. Chociaż tak szczerze mówiąc ja przepadłem po samej jeździe miejskiej - mimo, że wcześniej jeździłem Omega 3,0 v6, Fordem Cougarem, Astra Bertone czy nawet przez krótki czas Audi S8 ;) Jedz, przejedź sie - a na pewno kupisz, dlatego najpierw znajdź w miare dobre ogłoszenie :)
-
Właśnie dostałem ofertę Swapa mojej 159 na Subaru impreza 2005 90 tyś przebiegu wersja PPP. Mam dylemat...
-
No to... nie masz problemu. Jeśli nie chciałeś troche oszczędzić, to bierz Subaru. To też dobre auto - może niezbyt piekne, ale praktyczne - no i mocne, na dodatek z napędem 4x4. Będziesz zadowolony, skoro wcześniej miałeś 159-ke w dieslu ;)
A tak swoją drogą - co to wszystko ma do kobiety za kółkiem Gtv-ki? ;)
-
Alfę mam już od 3 miechów na Gumtree i nic zero telefonów i maili. Dzisiaj ponowiłem ogłoszenie i koleś chce swapa na Subarkę. U nas w UK Alfy mają jeszcze słabą reputację i moja stoi po 5250 on a jego Subarka jest warta grubo ponad 6 tyśięcy. Subarki nie bede trzymał odrazu idzie do żyda. Nie chodzi że chcę zarobić, ale łatwiej ją sprzedać. A Alfa Romeo GTV dalej jest w planie.
Ja tak chciałem sie dowiedzieć jak sie sprawia Gtv...