Niestety w przypadku 166 twin spark to prawda...
Printable View
Ale prawda że wszędzie są tak samo słabe czy wszędzie wystarczająco mocne?
Czym się różni skrzynia w 166 3.0 od 3.2? Czy może niczym i taką mogę kupić?
Chodzi o to, że począwszy od 2.0 ts, a skończywszy na 3.2 mamy do czynienia z tym samym dyferencjałem, to samo oczywiście z JTD i wszystkie inne modele alfy z podnoszonym wstecznym ciągniętym w prawo i do tyłu.
W 166 chyba 2007/8 rok w przypadku JTD montowano już skrzynie pokrewne z alfą 159 gdzie wsteczny wbijamy do przodu.
czyli np posiadacze manuali w dieslu moga sobie q2 wrzucic QBA?
Różnią się przełożeniami.
Też zmieniałem dyfer 1,5 roku temu. Pech chciał że wcześniej widziałem je na na sprzedaż poniżej 2k, nawet Quaife. Nistety już wtedy opcje się skończyły i kupiłem Q2 w ASO z pierścieniami za ok 2,5k.
Zwykły kosztował właściwie tyle samo, więc zupełnie się nie opłacało. Wtedy znalazłem pod Warszawą standardowy mechanizm (leżak) za trochę ponad 1500. Wg mnie lepiej założyć Q2 i mieć temat z głowy.
Tylko lepiej zdejmij do tego skrzynię.U mi tak zmienili dyfer (na aucie), że wałek atakujący zmielił coś co zostało z uszkodzonego łamiąc przy tym zęby.
Tak.
Mylisz się. W 2.4 siedzi taki sam dyfer jak w 1.9 i Q2 mozna wrzucić wszędzie nawet do 147/156 1.9 8v, warunkiem jest skrzynia z podnoszonym wstecznym, nawet do twin sparka w 166 załadujesz Q2
Jedyny wyjątek w 166 gdzie nie da się zamontować Q2 to ostatnie dwa lata produkcji, kiedy były montowane już skrzynie GM jak np. tutaj:
http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-ROMEO...item19e8f9c01a
Niezła ciekawostka z tą skrzynią z ostatnich lat....