Da. tylko po co ?
Printable View
Da. tylko po co ?
Taki kaprys i żeby ustawić na auto i mieć z głowy włączanie świateł [emoji4]
Wysłane za pomocą Tapatalk [emoji4]
Alfa Romeo to koncern FCA, a koncern FCA juz ze 20 lat temu wpadł na to, że można włączyć światła mijania i podawać na nie zasilanie dopiero po załączeniu zapłonu. W aktualnym samochodzie (jeszcze fiat) świateł nie wyłączam nigdy. A jedyna sytuacja gdzie na mnie mrugają na drodze bym je włączył to wtedy, gdy komuś auto pożyczę.
W alfie 159 też jest tak, że zapalają się dopiero po odpaleniu gdy dźwigienkę masz na on (górna pozycja). Tylko nie wiem czy rozpalanie ksenonu na zapłonie po włożeniu kluczyka, przed odpaleniem silnika to zdrowy pomysł jeżeli chodzi o przetwornice, żarniki o sam aku.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Czytam o tych 3 sekundach i u mnie to albo nie działa, albo mi nie przeszkadza. W każdym razie czujniki działają według mnie bardzo dobrze, mimo tych cech które wymieniłeś (inna skala P/T, inne pole działania dla bocznych i centralnych itd.)..
I tu jest clou problemu. Światła zapalają się po włączeniu zapłonu przed odpaleniem silnika. Zarówno na ON jak i AUTO. To bez sensu. U mnie dużo gorzej odpala samochód z włączonymi światłami (co jest dość oczywiste w sumie), a przygasanie ksenonu pewnie nie służy mu żywotności. W tym zakresie podłączenie dziennych z zewnętrznym sterowaniem też niewiele zmieni niestety.
Dobra bede musiał się przyzwyczaić do włączania świateł
Wysłane za pomocą Tapatalk [emoji4]
Możesz za dwie dychy kupić moduł na allegro, który będzie puszczal napięcie na żarówki dopiero po uruchomieniu ładowania.
Jaki wosk do lakieru polecacie? Kolor beż.
Wysłane z mojego SM-T525 przy użyciu Tapatalka
Jak nie chcesz przeplacac za woski to dobrym wyborem bedzie
Na lato cos z poorboys nattys red pastewax lub poorboys nattys blue paste wax, meguiars #26 hi tech paste wax,
na zime collinite 476s super double coat auto wax.
Duzo tego jest. to jest to czego uzywam i polecam.
http://kosmetykaaut.pl/
Stosowałem i polecam http://www.waxparadise.pl/produkt,Du...lish,6389.html
Przejrzyj sobie ofertę tego sklepu. Mają praktycznie wszystko co potrzeba do kosmetyki samochodowej :)