wreszcie poprawili cennik (nie obyło się bez maila do nich jakieś 2 tyg temu), wróciły pakiety, wreszcie porządek jeśli chodzi o felgi, jest misano blue. nie sprawdzałem dokładnie, ale wydaje się w końcu dopracowany:Załącznik 231342
wreszcie poprawili cennik (nie obyło się bez maila do nich jakieś 2 tyg temu), wróciły pakiety, wreszcie porządek jeśli chodzi o felgi, jest misano blue. nie sprawdzałem dokładnie, ale wydaje się w końcu dopracowany:Załącznik 231342
jest nowszy katalog, ale po szybkim przeskrolowaniu przez strony, dalej te same braki(brak Veloce, brak 19" felg, brak Misano Blue) I nic nowego nie widze. Wrzucam skoro juz sciagnalem:Załącznik 231772
jest nowy cennik. doszły nowe wzory felg, jest też parę dodatków możliwych min AndroidAuto/Carplay za 1500zł, a przy okazji widziałem jakieś tam błędy drobne (np dla Veloce że niby nie ma powiększanych tarcz):
Załącznik 233801
W ramach ciekawostki dodam tylko, że w Niemczech można teraz kupić Giulie z rabatem do 5200 €! Do tego FCA wprowadziło tam akcję złomowania aut z normą niższą niż Euro4. Jeśli się ma jakiegoś "złoma" możemy za niego dostać do 4000€ przy zakupie Giulii. Oczywiście 9200 E to teoria ale można średnio zejść z ceny 6000-7000 € niżej:)
http://www.fiatpress.de/press/articl...fca-germany-ag
Proszę Cię nie wyjeżdżaj z hasłami o kajaniu się... Tutaj nikt nie jest Twoim dzieckiem ani służącym a poza tym nie ma ku temu powodów!
Wiedzę masz w tej kwestii czysto teoretyczną a na dodatek mieszasz ludziom w głowach w tej konkretnej sprawie.
Powtarzam, że wersja Business bazująca na wersji wyposażenia Giulia to dwa inne światy. Do niej nie można dokupić nawet 1/3 tych opcji, które są w cenniku. Tą wersję tak skonfigurowano, żeby była atrakcyjna dla firm i dlatego też oficjalnym trybem nie można jej kupić będąc osobą fizyczną.
Dodatkowo ja wyraźnie napisałem, że oprócz zwykłego rabatu w Niemczech jest jeszcze dwa okresowe, których w Polsce nie ma.
Nie teoretyzuj tylko załatw mi ten rabat rzędu 40 tysięcy na zwykłą wersję na "Kowalskiego" lub 35 tys. na Veloce dla firm:) lub pokaż konkretny przypadek.
Znam kilku sprzedawców AR i to są mrzonki. Zdarzają się sporadyczne przypadki ale nie w takich kwotach i dotyczą często rabatów związanych z rocznikiem, chwilową promocją lub samochodem w nietypowych wersjach itp. Do tej pory maksymalny rabat o jakim ja wiem na nowe stojące w salonie Veloce przy zakupie na firmę to 13% w Polsce i 16% w Niemczech. Więc nawet przy cenie 220 tys. daleko mamy do 35 tys. podanych przez Ciebie. Normalne auto bez wad lub bez nietypowych/mniej atrakcyjnych konfiguracji takiego rabatu nie dostanie.
Większość aut ma swoje ograniczenia co do ewentualnego rabatu. Sprzedawcy też mają różne pola manewru i to nie jest tajemnicą. Każdy klient ma też inne kwoty rabatów "wypracowanych" lub "należnych" z wielu względów (ilość kupowanych aut, oddanie auta w rozliczeniu, koneksje itd). Jeden może się zadowolić dywanikami welurowymi i breloczkiem a drugi będzie szukał po całym kraju i może znajdzie jeszcze kilka tysięcy dla siebie. Ale to i tak jest słabo w porównaniu do tego, jak jest traktowany klient w FCA Germany. Niestety to są realia i nie da się tutaj nagiąć rzeczywistości.
Giulia Q MY2018 będzie mieć w standardzie: audio Harczman&Kondon oraz system awaryjnego hamowania i ostrzegania o zagrożeniu, ale za to będzie trochę droższa. [za alfaowner].
wrzucam najnowszy cennik
Załącznik 242242
Czy ktoś dysponuje cennikiem Giulii z datą aktualizacji 12.04.2021?