Masz dwumasę.
Diagnozowałeś sondy lambda?
Printable View
Powinieneś również rzucić okiem na sondy lambda jak pisze magil. Chociaż diagnoza sądy nie jest prosta a zdarza się że i kabelki od sądy trafia szlag. Nie masz lub nie znasz kogoś kto ma kabel byś mógł podłączyć się i sprawdzić MES'em co piszczy w twoim silniku? Wtedy łatwiej znajdziesz w którym miejscu dzieje się coś dziwnego, nie naturalnego.
Bez podłączenia i przyjrzenia się parametrom będziemy strzelać dedukować i nic z tego może nie wyjść.
napisal ze ma jakis tam inny program, pytanie czy on potrafi odczytywac parametry i robic logi
To dwumas mnie nie uszczesliwia hehe. Tak ten program czyta parametry pracy sond , wymienialem sonde 2ga bo umarla jak kupowalem auto po wymianie sprawdzalem ich prace,pracuja i mechanicy tez podlaczali kompa i sprawdzali ich prace nie mieli zastrzezen. Postaram sie nagrac filmik z wszystkimi parametrami jakie odczytuje moj program i wtedy ocenicie.
To, że sonda pracuje nie znaczy, że pracuje dobrze ;)
Kołem dwu masowym to ty się zacznij przejmować dopiero jak ono padnie - na razie robisz sobie tylko niepotrzebnie z nim zamęt.
Nie baw się w "jakieś tam programy" tylko skorzystaj z tego - multiecuscan
mi znika moc ale przy 7k jak odcina i strasznie mi sie nie podoba odcinka w tym silniku
Cała prawda. Te 3 minuty, to (bardzo przepraszam) jest zabobon. Wystarczy odpiąć klemę (jak ktoś nie posiada MES'a) i poczekać, jak komuś mało 30 sekund, to może być 3 minuty. Potem (założyć klemę) zapalić i poczekać aż wskazówka temperatury ruszy. Są tacy co mówią, by czekać do włączenia wentylatora. Ja nie czekam. Ale może warto.
Załącznik 214103Załącznik 214104 udało mi się zrobic cos takiego