Dam znać, jeszcze czekam na potwierdzenie od dealera;)
Printable View
Hahaha. Czyli FCA wyłożył setki milionów ojro, bez wykonania badań rynku? Oj KRS, musisz zacząć trochę sensowniej pisać, bo ci obniżą stawkę za wpis z 60gr do 40gr.
120k jest jak najbardziej realne. Skoro 2 modele + w małym stopniu Giulia + 4C sprzedały się w ponad 60k egzemplarzach, to 2 modele + 2 nowe + 4C mają szansę podbić sprzedaż do 120k. Tak, jest to możliwe. Jak chcesz to mogę się z Tobą o to założyć. Tylko, żeby nie było że jak przegrasz to cię Axel Springer będzie ratował.
Trochę zgodzę się ze stwierdzeniem, ze wejście Gulii na rynek jest słabo rozreklamowane. Wiekszość marek samochodów sprzedawanych w Polsce jest obecna co najmniej w TV, prasie codziennej itp. Co do Alfy i Gulii reklama, kora jest w TV wg mnie woła o pomstę do nieba. Teksty w stylu układ hamulcowy wysokiej JAKOŚCI! JAKOŚCI!!?? Serio? To znaczy, że wcześniej był z papieru? Co do reszty to mam nadzieję, że die sprzeda i Stelvio i Gulia bo moze wtedy wypuszczą coś równie fajnego ale o lepszym wyglądzie:P Pzdr.
Moze w Polsce giulia jest słabo rozreklamowana ale oglądam dużo recenzji na youtube i zagraniczni dziennikarze w większości mówią, że już dawno żaden samochód nie zrobił takiego szumu medialnego jak Giulia. W UK Giulia jest w salonach dopiero od grudnia a mój kumpel już widział jedną na autostradzie.
ja gdzieś w połowie zeszłego roku byłem w salonie Alfy w UK i wyraziłem zainteresowanie Giulią i od tej pory już z 10 razy do mnie dzwonili, 3 broszurki mi wysłali (w tym jedną z papieru imitującego carbon) no i jazda próbna bez problemu. Ogólnie to moim zdaniem Polska nigdy nie była i nie będzie znaczącym rynkiem dla Alfy Romeo i dlatego salony i reklama kuleją.
a tą ulotkę z papieru imitującego carbon,to chętnie odkupię kolekcjonersko;)
Definicja klienta docelowego: 40-45 lat na stanowisku zarządzającym (kierownik, manager itp) dwójka dzieci (bez psa bo pies juz w Stelvio bedzie jezdził) zdefiniowalem wam klienta docelowego:)
Powiem wam jedną rzecz: Z alfą jest jak z k..wą...każdy chce skorzystać byle się nie wiązać. A jako rynek sprzedazy...to powinno sie wprowadzić pojęcie Ryneczku .Wielu z Nas na forum wierzy w ideały...niestety jednym modelem który ma tak silna konkurencje rewolucji sie nie zrobi.
Wejście na rynek robi się tak (jesli chce się aby ten rynek się rozwijał)
Wszystkie wersje silnikowe on board do testów
No i najwazniejsze...oferta finansowania, Oferta integrale jest dla klienta, ktory porusza sie Passatem, bo oddaje po 3 latach i bierze nastepnego, bo Passat to Passat (cale szczescie sasiedzi roznicy nie wychwyca pomiedzy modelami)
Kazdy klient z ktorym rozmawialem o ofercie integrale mowi...Proszę Pana a dlaczego Pan zakłada ze ja Auta nie bede chciał wykupić?
I zmieniamy na inna ofertę.
Patrząc po forum idealne pudło. Mati który już odebrał ma 20 kilka lat.
Ja trochę ponad 30 i odbieram za kilka dni. Nie mam dzieci ale mam zwierzaka, który będzie jeździł ;)
Grupa docelowa, która zdefiniowałaś to IMO BMW 5 albo E klasa. Alfa jeszcze nie ma pojazdu w tej kategorii.
Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
o tak wygląda:Załącznik 220949