-
Opowiadaj co poszlo nie tak.
-
Największy problem powstał po włożeniu zwrotnic z Lanci Lybry (cena 50 za lewą i prawą razem) tam już jest zastosowany inny układ abs i inne czujniki więc nie da się wstawić takich na tył a układ nie zadziała z samymi przednimi. Lybra miała inne zwrotnice pod względem odsadzenia do mocowania amortyzatora. Auto po opuszczeniu miało takie pozytywy że koło wystawało poza błotniki z 4cm. Ale za to dałem rade zamontować grube amortyzatory z Kappy. Brnąc dalej rozwierciłem mocowania na zwrotnice w amortyzatorze na tzw "fasolki" i udało mi się to ustawić w lekki negatywie jakoś w okolicy 1.5minut czy jakoś to tak się podaje. Ale, ale znowu to popchnęło amortyzatory bliżej ściany kielicha i sprężyny obcierają od wewnątrz:mad:. W sumie prowadzi się dobrze ale nie jest to co było w oryginale. W planach jest zamontowanie gwintu ale znowu nie wiem co i jak jak jest gruby amortyzator a nie wiem jaki miał FC a gwint na rynku dostępny jest tylko do FC.
Wiem każdy zaraz powie że wszystko pasuje od FC ale ciężko dostać i dużo kosztuje a auto takie jak alfa 145 ma już wartość w granicach 2000zł więc nie warto moim zdaniem pakować tam swoich wszystkich oszczędności. Wszystko zależy jaki będzie dawca.
-
Po co zmieniales cale zwrotnice? Zeby przeguby dac z lancii? Wystarczylo zainwestowac w nowe lozyska i same piasty z lancii w zwrotnice 145 wprasowac. Tak teoretyzuje bo 145 jeszcze nie ogarnialem :D
-
No w sumie szczerze tak nie pomyślałem ciekawe czy takie łożysko tak da rade dobrać. Swoją drogą nie żałuje bo wszystko jest grubsze i masywniejsze i na pewno nic się z tym nie stanie. Mając porównanie części z kappy czy lybry 2.4 to z 145 to wyglądało jakoś mizernie. No i trochę zwiększyła się masa pod maską. :P
A przegub na 28 zębów będzie z koronką na zewnątrz pod abs? Chodzi mi pogłowie tylko GTV v6. Bo później przeguby kolejny temat rzeka.:P