Mi się wydaje że jednak sterownik silnika padł. Wtryski raczej nie poleciały, chyba że mapy się rozleciały? Jest jakiś sposób żeby sprawdzić, ewentualnie zresetować ECU i wgrać oryginalne mapy?
No właśnie.Posprawdzaj przewody,czy sa na miejscu i czy masz pełną masę.Bo może być tak jak z żarówką.Niby prąd i masa były na mierniku (12V) a żarówka nie świeciła a okazało się,że kable miały tak słabe przejście,że pod wpływem oporu napięcie znikało.
Wiązka komputera jest zmasowana na kolektorze ssącym, podepnij kolektor ssący do minusa akumulatora i powinno zadziałac
Dziś już mam dość wszystkiego... jutro nagram filmik jak działają moje wtryski, ewentualnie podmienię bo mam drugą listwę w zapasie ale nie wiem czy jeszcze będzie działać bo leży sucha. Podepnę też inną masę i zobaczymy efekty :D
Aż mnie strzyka że próbujecie pomóc a ja z dupą na kanapie siedzę i browara piję więc zszedłem do garażu. Podpięcie innej masy (z karoserii bo nie miałem dość długiego przewodu do aku) nie pomogło. Jeśli chodzi o filmiki zdążyłem tylko nagrać z odpiętym wężem od paliwa(daje jak trzeba, przez kilka sekund 1l paliwa), a na resztę niestety nie starczyło aku :( więc filmiki jednak jutro, narazie podpiętą pod prostownik...
Skoro działał silnik przed wymianą koła pasowego a nie działa po, to tam bym szukał przyczyny.Sterownik sam z siebie nie pada bo ktoś koło pasowe wymienia.
Ktoś wspomniał o rozrzádzie zwalaj obudowę i pokrywę z przedniej v i sprawdź z blokadami.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka