To jest tlumik drgań skretnych.kazde dragania są szkodliwe dla walu który kreci sie z predkoscia
7000 obr/min.
Printable View
To jest tlumik drgań skretnych.kazde dragania są szkodliwe dla walu który kreci sie z predkoscia
7000 obr/min.
Tak, zgadza się- to tłumik drgań skrętnych wału korbowego. Niby sam pasek napędowy też pełni rolę tłumiącą te drgania, ale widać może to robić niedostatecznie, skoro producent wprowadził jeszcze dodatkowy amortyzator skrętny w kole pasowym.
Uwaga uwaga, tanifiat z allegro ma aż jedną sztukę jeszcze , więc dbający o V-ki... może to ostatnie na rynku :)
Cześć. Jak większości mi też rozsypało sie koło pasowe wału. Najpierw poszukiwania. Nic ni znalazłem Tylko używkę niewiele lepszą od mojej. No to regeneracja. Mam zregenerowaną tą używkę i już 3 tydzień jeżdzę na razie ok. Jak ktoś potrzebuje to służę namiarem na regen.
I jak z tą regeneracja wygląda? Jakieś problemy czy wszystko śmiga jak potrzeba ? Szukam używki w miarę dobrej i zastanawiam się też nad regeneracją.
Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
Mam takie koło w bdb stanie.
Udało mi się dorwać nową sztukę. TaniFiat poratował
To jak wygrana na loterii :)
Zgadza się, wygrana. Tanie to nie było niestety, ale widząc kompletny brak tego koła w jakichkolwiek sklepach i magazynach aż tak nie bolało wydać tyle pieniędzy na taką część :D