Witam. [notranslate]Alfa[/notranslate] zlozona , odpala ladnie, ale jest inny problem, turbo ciagnie od 2.5 tys obrotow, przed remontem ciaglo od ponizej 2 tys, czujnik w kolektorze wyczyszczony, egru niema, macie jakies pomysly?
Printable View
Witam. [notranslate]Alfa[/notranslate] zlozona , odpala ladnie, ale jest inny problem, turbo ciagnie od 2.5 tys obrotow, przed remontem ciaglo od ponizej 2 tys, czujnik w kolektorze wyczyszczony, egru niema, macie jakies pomysly?
Zmienna geometria zrobiona?
Chodzi geometria, zaciaga
Zrób logi jak możesz, ciśnienie paliwa, ciśnienie doładowania, logi mają być dynamicznie
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Niestety niemam możliwości zrobienia logow. Z tego co jezdzilem wskaźnik turbo do 2.5 tys pokazuje max 1 bar a od 2.5 pompuje prawie 1.6
wężyki od podciśnienia sterowania turbiną założone prawidłowo i niepopękane ?
Prawidłowo, nowe wezyki
Dlaczego nie masz możliwości zrobienia logów? Do tego wystarczy demo MES i kabel. Inaczej można tylko zgadywać.
Skąd taka bzdura , że nie ma opcji? U mnie wyrwało 2 klapy i połowę 3-ciej. Do remontu były zawory i turbina, bo zmieliła owe klapy. Zero rys na bloku, tłoki z góry delikatnie porysowane - bez przeszkód w dalszej ich pracy. Remont jakieś 1800 zł z całą turbiną mnie wyszedł. Więc pisanie, że się nie opłaca robić tylko szukać słupka jest bzdurą. Najpierw trzeba sprawdzić co jest do roboty, potem dywagować co się lepiej opłaca.
Powodzenia z remontem :) U mnie była załamka, ale jako tako poszło. Zrobiłem już 30 tys na zaślepionym kolektorze i chodzi jak ta lalka.
Panowie jako ze mam 8v nie znam kwestii klap wirówce ale dziś trafiłem na artykuł w którym polecano wersje przedliftowe z aluminiowym kolektorem, z kolei słyszałem głosy ze polift ma już rozwiązany problem klap wiórowych? Jak to w końcu jest?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk