A jak to wygląda cenowo ?
Printable View
Cennik Audi A5:
1798 turbo diesel cena od: 138640 PLN
1968 turbo diesel cena od: 170240 PLN
1984 turbo benzynowy cena od: 144640 PLN
1984 turbo diesel cena od: 156460 PLN
2698 turbo diesel cena od: 186940 PLN
2967 turbo diesel cena od: 216340 PLN
3197 benzynowy cena od: 214240 PLN
4163 benzynowy cena od: 256740 PLN
Cena Alfa Romeo 159:
1796 benzynowy cena od: 99900 PLN
1910 turbo diesel cena od: 109900 PLN
2387 turbo diesel cena od: 139900 PLN
Pozostawię to bez komentarza :D
czemu wy porownujecie swoje 156 do a5? i jeszcze dziwicie sie ze jest to wielka przepasc.... porownajcie je do audi a4 b5 albo b6 to ciekawe ktory z was wybralby audi...
Bo tak jak napisałem wcześniej - z powodu designu, w planach miało być bardzo dostojnie - mesio W211, ale są w życiu ważniejsze priorytety, zwłaszcza jak większość kasy z auta poszła na działkę budowlaną ;)
no i postanowiłem złamać stereotyp awaryjności tych aut, bo pomyślałem że to nie możliwe że to az tak żle wykonane i awaryjne ..Niestety nie udało się:]
i wkurza Mnie gadka jak ktoś pieprzy, że ci, co narzekają to ich nie stać na A5 czy coś, posłuchajcie siebie - właśnie ci, których na nic innego nie stać to bronią swego jak stare baby Rydzyka, zamiast podejść do tego obiektywnie
...może o sobie też mają takie zdanie ' jestem najlepszy, jestem supermenem;) ' cóż... pewnie tak
No i wszystko na temat, taka smutna prawda... opisz proszę audi po przebiegu 50tyś :) a może akurat - zobaczymy
aż dziwne że jeszcze w twoją stronę nie poszły teksty że 'kupiłeś chłam, nie dbałeś itp bo ja mam 156/166/145/146/33 itp itd - i zrobiłem nią 300tyś po biegunie, na marsie i dnie oceanu, na Mount Everest na wstecznym wjechałem a tylko musiałem wymienić żarówkę postojową, i przepchać rurę wydechową bo wiewiórka się zakleszczyła'
Tzn. że lamborghini są powolne i dla rolników, bo historia bierze się właśnie od ciągników rolniczych... a przecież historia świadczy o marce
Nie prawda, mam wyżej postawionego kolegę we fiacie w polsce i opowiadał już parę miesięcy temu co się dzieje tam, praca na pół gwizdka, zwolnienia, nie płacą, i jaki popłoch w centrali we Włoszech, więc tutaj mnie nie przekonasz bo to pewne niezależne źródło
no proszę bardzo
159 2.4 JTD Distinctive 155000zł
A5 2.0 TFSI 145000zł
czyli ta alfa jest lepiej wykonana o audi tak?
Ktoś inny wcześniej zaczął bardziej kuriozalne porównania ;)
Jaką sztuką jest zrobić tańsze i (bądź co bądź) gorsze auto od Audi i później usprawiedliwiać wszystkie niedociągnięcia niższą ceną od niemieckiej konkurencji. Śmiem przypuszczać, że nawet gdyby Alfa zdrożała to te kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy, to wciąz pozostawiałaby sporo do życzenia w kwestii wykonania. Nawet sportowa tradycja Alfy zostaje tutaj poddana w wątpliwość, brak mocnego serca to kolejny słaby punkt nowych alf
Jestem zwolennikiem włoskiej motoryzacji, jednak nie jestem zwolennikiem skreślania wszystkiego co niemieckie dlatego, że jest niemieckie.
Może mi ktoś powiedzieć w czym (poza historią) A5 jest gorsze od Alfy 159? Nie wspominając już o 156 czy 146
I nie chciałbym, żeby moje posty w tym temacie były traktowane jako atak na markę, próbuję tylko zachować obiektywizm i popatrzeć na to wszytko odrobinę z boku...
szkoda że Alfa dla niektórych jest tylko etapem przejściowym albo zamiennikiem niespełnionych marzeń ale może lepiej że wymienią Ją na a5 bo być może trafi w dobre ręce.
Roger jeżeli już porównujesz ceny to fajnie by było identycznych przykładów. Audi w konfiguracji jak podana przez Ciebie Alfa to wydatek 215 tyś kontra 155 tyś
Karolak widać że sercem jest przy włoskiej motoryzacji, a Audi ma zapewne bo oni zapewne zabiegali żeby kupił i niejako promował markę. A kto by nie kupił gdyby dostał upust tak jak on :)
Puotek - obiektywnie, to bije mnie to, ze Audi jest takie idealne. Ale czy to A4, czy A5 czy 6 - dla mnie wygladaja tak samo. I zadne mi sie nie podoba. Nawet cygaro nigdy mi sie nie podobalo. Jedyny niemiecki woz, ktory byl w stanie mnie jakos zakrecic to garbus, ale taki z lat 50-tych.
bardzo dobrze napisane
Tak wiemy że kupiłeś alfę nie dlatego że tania a z miłośći i że pierwszym twoim słowem nie było 'mama' ani 'tata' tylko 'alfa', a jak byłeś mały to miałeś modeliki tylko alfy nie? tak ja to wszystko wiem, i pewnie plakatów innych aut jako dziecko też nie miałeś bo urodziłeś się przecież miłośnikiem alfy...
A jak masz zamiar pieprzyć o trafianiu w dobre ręce to zobacz porównaj auta, włóż 10tyś i wtedy pogadamy która trafiła w lepsze ręce
KONIEC CINEK bo temat schodzi na złą drogę
powtarzam nie jestem wrogiem marki, bo gdybym był to była by to kwestia tygodnia i nie ma jej u mnie, ale nienawidzę ludzi którzy tak skreśląją wszystko inne, uważają się za boga, i że wszystko co mają jest najlepsze, ich wiedza największa i wogule są cudowni - cholerny narcyzm
Jakiej konfiguracji?? i tak za dobre wybrałem to audi - lepiej przyspiesza, wieksza prędkość maksymalna, wyposażenie też więc o co chodzi?
Tak czytam tego posta odnośnie tego A5 i w ogóle nie wiem dlaczego znowu jakieś kłótnie i przepychanki. Tak czy inaczej mi się A5 podoba, ale podobał mi się swego czasu Seat Leon II, jeżdżę takim od ponad roku, rocznik 2007 a Alfa 2001. Mogę powiedzieć, że zawsze jak wsiadam do Alfy to czuję się lepiej i przyjemniej, lepiej mi się jeździ, itd... A Seacik jest taki zwykły na codzień. A5 to ładne auto ale to nowa generacja i winna być porównywana do 159. Myślę, jednak że gdybym jeździł A5 na codzień to szybciej znudziłaby mi się niż 156, ale pewnie się nie przekonam bo nie mam w planach jej zakupu. Jeżeli będę zmieniał samochód to nie na A5 a właśnie 159.
I na koniec przypomnę; wszystkie te wynalazki, 156, Leon II, A5 to twór jednego projektanta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_de'Silva
http://pl.wikipedia.org/wiki/Walter_de%27Silva
Kolego, bardzo proszę czytać ze zrozuminiem tekstu, a nie cytować fragment wyrwany z kontekstu, bo to już jest manipulacja :P
Porównaj prosze, wyposażenie tych samochodow i przestań uprawiać demagogie :cool:
Nie mam zamiaru się z nikim kłucić, ale na pewne sprawy trzeba patrzeć obiektywnie :)