A ja w instrukcji widziałem że albo 10w albo 5w - także spokojnie. Ja też sprawdze po wymianie oleju czy bede miał komunikat. A może starczy tylko zmienić olej albo ten czujnik- who knows...
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Printable View
A ja w instrukcji widziałem że albo 10w albo 5w - także spokojnie. Ja też sprawdze po wymianie oleju czy bede miał komunikat. A może starczy tylko zmienić olej albo ten czujnik- who knows...
10W to do ciepłych krajów bez zimy
No i dobra ale w instrukcji widnieje- a Kolega wyżej od razu twierdzi że ktoś nie umie czytać i myśleć ;)
Olej zmieniony, filtry nowe. Niestety nadal komunikat pokazuje. Tylko na niskich obrotach albo na jałowym, tylko po rozgrzaniu silnika do 90. Jak sie przygazuje to komunikat znika. Na zimnym nie pokazuje. Zakladam że to nie czujnik, bo by świrowało na różne sposoby i przy różnych obrotach- a tu sytuacja tylko na niskich / jałowym. A więc pompa oleju? Czy jakieś coś innego?
ale płukanke zrobiłes? jak tak i nadal to samo to silnik obadaj
Miałem identyczne objawy. Wymiana czujnika na nowy pomogła ;-)
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Czujnik ok 120 zl ? Pierw pasuje u mechanika spr manometrem jakie ciśnienie oleju. Eh co za życie- ciągle coś...
i tak masz nerwy niezłe ja juz dawno temu był u mechanika:))1 dnia jak to sie pojawiło:)
U mnie manometr pokazał dobre ciśnienie więc mechanik wymienił czujnik. Zapłaciłem 100zł za całość ;-)
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Chodzi tylko o to że nie mam kasy na mechanika. Tak to też bym już dawno odstawił ;p druga sprawa że zawieszenie przednie padło po 8 tys km i kompletuje części. A tu dodatkowo padło coś z ciśnieniem. Odechciewa mi sie już tego auta ;p