Ze skrajności w skrajność, dla mnie to taka sama głupota jak Ci co jeżdżą na najtańszym badziewiu bo oni robiła mało kilometrów, jeżdżą powoli i bezpiecznie. Jedni i drudzy są w głębokim błędzie.
A co ja napisałem na drugiej stronie tematu? Że to w swojej klasie bardzo dobra opona ale trzeba pamiętać, ze to klasa budżetowa po czym podałem przykładowy test ale Wy nadal czytacie zupełnie co innego niż napisane.Cytat:
Skoro myślący człowiek znał ograniczenia tej przytaczanej d-124 to jeżdził tak aby dojechać bezpiecznie do celu.
I to Was właśnie chyba ukuło najbardziej, ze ktoś nazwał te opony budżetowymi i sobie już dopowiadacie, ze Was wyzywają od biedaków, a nigdzie tu takie stwierdzenie nie padło. Nie moja wina, ze ktoś te segmenty tak bezsensownie nazwał "premium" i "budżetowe". No ale już po dyskusji na temat czy Alfa to premium widać, ze ludzie z powodu nazwy mają kompleksy. Dla mnie nazwa nie ma żadnego znaczenie, a jedynie to jak towar wypada jakościowo.Cytat:
I podobnie jest dzisiaj kupuję tanie dla biedaków / jak niektórzy sadzą/ opony
Nie wiem dlaczego ludzie traktują wydatek rzędu 300-400zł raz na kilka lat jako jakieś bogackie fanaberie.Cytat:
Oczywiście nikomu nie bronię tak zrobić bo kto bogatemu zabroni
Wystarczy jak kupi wielosezonówki bo na cholerę kupować dwa komplety zima/lato jak one prędzej sparcieją i zrobią się twarde niż je zjedzie. Sam kupiłem dziadkowi w zeszłym roku na gwiazdę wielosezon do robienia kilku tys rocznie po mieście.Cytat:
Podam jeszcze bardziej skrajny przykład.
Wagon R przebieg roczny 300 km.Właściciel oczywiście też ma zimówki bo czasem jednak i w zimie pojedzie i on też ma kupić klasę premium?
No widać w testach jak branża się rozwija. Wszystkie budżetowe noname z azji od lat zamykają końcówkę tabeli. Jak to skoro jest taka konkurencja w tym segmencie? Może jednak brakuje tej technologi? Tylko koncernowe budżetówki trzymają poziom dostając technologie w spadku po topowych modelach.Cytat:
Jestem ci ogromnie wdzięczny w tak znaczący wkład rozwoju technologi oponiarskiej.
Ps. I bez twojego znaczącego wkładu branża się rozwinie a wiesz dlaczego ? Konkurencja.
Ja bym kupił to co wypada w testach lepiej i ma odpowiedni stosunek cena jakość. Kraj produkcji mnie nie interesuje. Notabene moje Dębice Frigo HP2 miały wybite "Made in Germany" może nawet były z tej samej fabryki co obecne ;)Cytat:
Polacy bo kupowali by produkt zagraniczny./ bo zagraniczny jest zawsze lepszy :mad:/