Stelvio użytkuje tylko w trasie i średnio wychodzi 9-10 l gazu a dotrysk pb poniżej litra, giulia jeździ tylko na miejscu, często odcinki po 3 km i tam w zależności od pory roku, latem około 2.5l pb, zima 4l a gazu zazwyczaj około 12-13
Printable View
Stelvio super, podobnie jak u mnie w Giulii. Średnia z kilkunastu tys. to 1.4 Pb i 9 lpg. Najlepszy wynik jeśli chodzi o Pb, to 0,9l na trasie 1600 km. Krótkie odcinki niestety powodują większe zużycie.
U mnie najmniej 0.7 ale to była trasa do Chorwacji gdzie jechałem na strzała w jedną i ma strzała wracałem, ciągła jednostajna jazda i po przebiegu 3000 km wyszło 21 l benzyny a takto w okolicy 1l wychodzi. Ostatnio w stelvio zaszwankowal mi wtrysk LPG po przebiegu 35 tkm, wymieniłem całą listwę żeby pojedynczych nie wymieniać ale to groszowe sprawy, 350 zł i godzinka pracy, takto bezobsługowe póki co
Jak często wymieniasz filtry? Ja póki co użytkuję LPG dopiero drugi rok i właśnie skończyła się gwarancja, ale jak na razie spokój.
Masz 2 filtry fazy lotnej? Do filtra fazy ciekłej dostęp jest bezproblemowy, ale lotne są trochę zakopane, trzeba trochę zdemontować. Miałem w Giulitcie LPG BRC i tam zmiana co 15 lotny i co 30 ciekły.