Jeśli przegląd z wymianą oleju to chyba bez bypassa tylko w ASO żeby olej tam "skasować"?
Printable View
Jeśli przegląd z wymianą oleju to chyba bez bypassa tylko w ASO żeby olej tam "skasować"?
No i one też przedzierają się bez problemu przez SGW? Szczerze mówiąc to myślałem, że tylko fiatowy ori soft to potrafi - inna sprawa, że z racji gwarancji i przeglądów w ASO to nie specjalnie się tym interesowałem...
No to konkretnie jeszcze raz: czy poza ASO warsztat z urządzeniami diagnostycznymi jest w stanie wykonać w aucie bez bypassa wszystkie czynności niezbędne przy przeglądzie (jak zerowanie parametrów degradacji oleju, o którym tu wspominano czy kasowanie inspekcji olejowej) tak, żeby potem nie wyświetlały się nadal przypomnienia o wymianie oleju czy inne alerty?
Czy Stelvio ma opcje / czujniki degradacji oleju ?
raczej nie...
Raczej TAK.
no proszę , nie upieram się ...
nie przypuszczałbym , zwłaszcza , że przeglądy są określone sztywnie co do przebiegu lub upływu czasu ...
ktoś, coś więcej na ten temat ... ?
Koledzy, temat byl juz walkowany na tym forum.
Tak, jest mozliwe skasowanie inspekcji poza ASO, w tym "glebszej". Osobiscie zlecam to co roku, gdy wymienie olej, place 50 PLN.
Uczeni w pismie doszli do wniosku, ze system zlicza ilosc startow/temperature, system w oparciu o te dane moze upomniec sie o szybsza wymiane niz 15 tys km/365 dni. Przykladowo, gdy byly duzo startow w zimie i krotkie przeloty.
Nie ma czujnika, ktory by badal parametry oleju.
Wracając do tematu czeka mnie w lipcu pierwszy przegląd po roku i w Warszawie i Łodzi ceny kształtują się następująco:
- Euromobile 1220 zł
- CarSerwis 1600 zł
- Zasada, Starowa Góra 1740 zł