Falujące obroty selespeed
Kolego sprawdź komputer ja z tym problemem borykałem się 3 miesiące. Wymieniłem przepływke, przepustnicę i nic. Fachowcy z ASO nie dali rady.Dopiero jak oddałem do serwisu specjalizującego się w Alfach ( pod Krakowem od strony zakopianki) udało im się zdiagnozować problem.Najlepiej ja uda Ci się dopaść komputer z innego selespeeda i zrobisz przekładkę wtedy dowiesz się czy to komp ( pamiętaj że musisz przełożyć również cały immobilizer bo inaczej nie odpalisz auta). Operacja prosta i nie wymaga poświęcenia dużej ilości czasu. Na forum można znaleźć temat z folującymi obrotami gdzie wskazywany jest problem z "ODMĄ" ja osobiście sprawdzałem ten patent i nic nie pomagał.Pamiętaj że w selespidzie ważną rolę odgrywa akumulator ( odpalanie auta na kablach nie wchodzi w grę, właśnie w taki sposób można uszkodzić kompa).Jeszcze jest opcja że rozkalibrowała Ci się przepustnica np.podczas jej czyszczenia. Musisz wtedy zrobić jej adaptację, na forum jest post jak to zrobić. Mam do odsprzedania przepustnice jeśli będziesz potrzebował.Pozdrawiam i jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz.