Bez offtopów...
Printable View
Bez offtopów...
Nie bardzo to wszystko kumam, to kto robił zlot w tym roku Rafal czy Robert i kto robi w przyszlym ?
Bo kolo opowiadal że to jest stała ekipa co robi takie zloty w czewie.
Z ćwiara, instruktorami, ze mozna nauczyc sie jak jezdzic na śliskim...
Co mi ma Tuti wytlumaczyc ?
jakie offtopy ?
ja o zlot pytam, bo chcem wiedziec na co mam kaske skladac :D
Bez offtopów jeśli chodzi o wycieczki do tematów związanych z AR_33. Zaraz się zacznie polemika, której efektem będzie niepotrzebna wojna słowna.
Jeśli temat dotyczy zlotu to śmiało można pytać, ten temat po to jest.
Pierwszy zlot Ogólnopolski , we Włocławku (2006) organizował alfasoundmania Alfaholicy
Drugi zlot Ogólnopolski , w Bielsku (2006) organizował Rafał Alfaholicy
Trzeci zlot Ogólnopolski, w Bielsku (2007) organizował Rafał i Paweł156 Alfaholicy
Czwarty zlot Ogólnopolski, w Częstochowie (2008) organizował AR_33 Alfaholicy
Piąty zlot Ogólnopolski, w Częstochowie (2009) organizował O.SMMAR (AR_33)
Pierwsze 4 zloty były pod szyldem Alfaholików.
W tym roku nie było zlotu Alfaholików. Robert zorganizował zlot Miłośników Włoskiej Motoryzacji. Za zloty w Częstochowie odpowiedzialny był właśnie on. W Częstochowie odbyły się 2 zloty popełnione przez Roberta. Wcześniej odbyły się 2 w Bielsko-Białej i okolicach organizowane głównie przez Rafała.
W przyszłym roku jeszcze nie wiadomo gdzie zlot się odbędzie. Na razie padają takie propozycje jak: Bielsko-Biała, Częstochowa, Białystok, Łódź. Jak widzisz organizatorzy myślą nad miejscem, w którym będzie można pojeździć, więc zapewne będzie możliwość poćwiczenia bardziej agresywnej jazdy.
Jak znam życie to zaraz po moim poście zacznie się wojna, dlatego Majkel napisał co napisał.
No to teraz to ja juz nic nie kumam :eek:
A to to co bylo ?
http://www.forzaitalia.pl/index.php?...&Itemid=100073
bo ja rozumiem ze my o tym zlocie mowimy :)
A to nie wiem co było zamysłem autorów :D :D Masz wyjaśnione w poście Majkela, co kto i dla kogo.
Przy okazji znalazłem filmik z TVP 3 Katowice ze zlotu w B-B: http://www.motokibic.tv/?s=wideo&g=alfaholicy
alfaromeo za krótko tu jesteś żeby zrozumieć złożoność tego problemu. Chodzi w skrócie o to że ten zlot który opisali ludzie z Forza Italia nie nazywał się zlot alfaholików, a zlot miłośników marki Alfa Romeo. nie trzeba było być członkiem forum aby na nim zagościć. Organizował go głównie Robert do niedawna związany z forum. Jeżeli chodzi o przyszłoroczny zlot to masz kilka opcji:
Ikar zrobi być może swój zlot
Karp zrobi zlot na Pomorzu
Alfaholicy jak widzisz planują
O.smmar być może coś zorganizuje
W 2010 przypadają 100 urodziny Alfy więc można oczekiwać również innych atrakcji. Co wybierzesz i gdzie się pojawisz to już Twój wybór
Zloty Alfaholików nigdy nie wymagały od uczestników zlotu posiadania konta na forum Alfaholicy. Sam wysyłałem zaproszenia na inne fora czy zapowiedzi na portale motoryzacyjne, szukałem właścicieli "perełek" i wysyłałem im zaproszenia.
Nie był to też nigdy zlot wyłącznie dla osób identyfikujących się z tym forum. Na Tor w Tychach przyjechała grupa, które jest kojarzona z IKARem. Na nasze zloty przyjeżdżała liczna grupa osób z AlfaPomorze. Mieli na samchodach powieszone swoje flagi, mieli swoje ramki pod tablice rejestracyjne. Nikt na nich krzywo nie patrzył, ani nie kazał im ich zdejmować.
Sam widzisz jak to wygląda na spotach regionalnych. Jedna grupa organizuje grilla to zakłada temat na AH i AC.
Termin "podzielone środowisko Alfa Romeo" powstał raczej na potrzeby marketingowe. Ja niczego takiego nie zauważyłem. Jeden identyfikuje się z tym klubem, drugi z innym, ale wszyscy są miłośnikami lub posiadaczami AR, prawda?
W praktyce wygląda to tak, że każdy jeździ gdzie bardziej mu pasuje. Sam odpuściłem zlot Alfaholików i pojechałem na zlot IKAR do Poznania.
Wracając do noclegów na przyszły zlot. Wskazówka, na podstawie doświadczeń piotriixa:
Trzeba pochodzić po kempingach, pensjonatach, domach gościnnych. Powiedzieć, że organizuje się imprezę miłośników Alfa Romeo. Miłośnicy Alfa Romeo to inteligentni ludzie, ponadto to zlot motoryzacyjny, więc wielkich imprez raczej nie będzie (nic nie zostanie zniszczone itp). Pokazać takiemu właścicielowi noclegów statystyki strony Alfaholicy.org i forum.alfaholicy.org. Odnaleźć stronę z podobnymi statystykami oraz sprawdzić cennik jej reklam. Te dane pokazać właścicielowi noclegów, można dorzucić dane demograficzne ze statystyk. Właściciel sam sobie wyliczy ile z ceny warto jest mu zejść.
Piotriix w Marynce (bardzo fajne domki): http://www.marynka.pl/kontakt.html Załatwił nocleg dla 15 osób całkowicie za darmo. W zamian wstawiliśmy banner tego kempingu na stronę Alfaholicy.org na 3 miesiące. Były to zdaje się 3 domki. Więc byliśmy 400-600 zł do przodu. W przypadku ogólnopolskiego zlotu nie można zapomnieć o mediach - jak się o to dobrze zadba (tutaj mogę pomóc) to na wielu stronach motoryzacyjnych pojawi się informacja o zlocie, gdzie się odbył. Myślę, że jak się umie trochę pokombinować to można zrobić zlot po normalnych kosztach, a na domki w Marynce raczej nikt nie narzekał.
Witam
przepraszam ze tak z buciorami właze w temat, ale do rzeczy
Przy okazji spotu w Krakowie(serdeczne pozdrowka)pojawil sie pomysl na wiekszy spot-zlot w Kielcach,-tor w Miedzianej Górze,może warto poscigac sie na prwdziwym torze?
pozdrawiam serdecznie