-
Skoro już ktoś odświeżył temat kluczyków...
Mam czarny kluczyk z dwoma przyciskami. Działający normalnie. Mam też zapasowy. Taki sam. Tylko problem tkwi w tym, że nie działa pilot. Mimo nowej baterii nie otwiera samochodu, ani bagażnika. Nawet dioda nie miga. Może ktoś go kiedyś wyprał.
Moje pytanie brzmi. Czy da się skopiować pilot od centralnego z tego działającego kluczyka i ewentualnie dorobić pilot brelok? Czy próbować naprawić jakoś oryginalny pilot? I ile kosztuje dorobienie pilota?
-
Oryginał w aso. Czy da się gdzieś indziej nie wiem ale chyba nie skoro temat tyle razy wałkowany i nikomu się nie udało :) chyba pozostanie Ci przełożyć kostkę imo do jakiegoś dorobionego i awaryjnie otwierać ręcznie drzwi.
-
Aso 750 zl na allegro kupisz nowy alarm-centralke, podmienisz z tym co jest pod 3 swiatlem stop ( jest opis na forum ) wycinasz kluczyk, przekladasz imo. Koszt nie przekroczy 150 zl :) Mnie czeka to samo bo mam tylko jeden kluczyk plus zaprogramowanie imo z kluczyka z drugiej alfy.
-
Tak ale wtedy już nie będzie fabrycznego alarmu. Robiłem tego manuala. Operacja zamyka się w stówce.
-
A komu potrzebny jest alarm. Jak maja ci podpieprzyc auto to i tak to zrobia, pozatym kto kradnie AR;)
-
Czyli jak bym dostał dwa piloty z centralką pod światłem stop i przełożyłbym groty z kluczyków co mam teraz to będę miał wtedy dwa w pełni działające komplety?:-)
-
Zgadza sie :) tylko centralke musisz kupic nowa, nieoryginalna z kluczykami ktore wytniesz i przelozysz IMO ze starego do nowego kluczyka/obudowy.
-
A centralka z innej alfy-dawcy nie podejdzie? Tzn jakbym dostał taką z oryginalnymi pilotami do niej? Wtedy przekładam bebechy tych pilotów do swoich kluczyków i jest komplet.
- - - Updated - - -
no oczywiści immo zostałoby oryginalne:)
- - - Updated - - -
Ale skoro koszt nie przekroczy 150zł to po co się bawić w używki:D
-
Jak znajdziesz ori. centralke z kluczykami to super, ale smiem watpic;)
-
Będzie drogo. Nowy komplet scyzoryków z modułem kupisz za grosze. Ja już w drugiej tak zrobiłem.