-
Witajcie, wrocilem wlasnie z ogledzin tej alfy 2.5 V6, auto prezentuje sie i jezdzi wspaniale wiec chyba pod koniec tygodnia bedzie juz u mnie. Ale ze wzgledu ze moj tata ma pare "ale" co do tego samochodu to pojade je sprawdzic do ASO (pomimo tego ze wlasciciel pokazal wykaz z ASO z przed 2tyg).
Jedynie co martwi to to ze swieci sie kontrolka od poduszki powietrznej pasazera, wlasciciel twierdzi ze jest to spodowane zasiedzialymi stykami, ze wystarczy je tylko przecyscic. Orientuje sie moze ktos jakie moga byc koszty wymiany takiej centralki?
-
to niech jeszcze poczysci te styki i zobaczymy, czy nie miała jakiejs przygody.
-
Jak sterownik poszedł to z 300zł, ale nie wiadomo co jeszcze :|
-
[QUOTE=Pfourul;322896]
Ale do was drodzy użytkownicy mam pytanie jak wygalda sprawa awaryjnosci tego silnika?[/QUOTE
Dla mnie osobiście optymalna jednostka jaka była montowana do 156 i do tego chyba najmniej awaryjna z całej palety silnikowej .
Miałem okazję zrobić trochę kilometrów w trasie , mieście i na torze Poznań . Lekkość z jaką ten silnik wkręca się na 7000 obrotów i towarzyszący temu dżwięk jest nie do opisania ,trzeba tego skosztować .
Boję sie tylko tego automatu czy nie zabije cuore sportivo :confused:
-
Jutro jade o godzinie 9 do ASO sprawdzic te auto dokladnie oraz dodatkowo sprawdze ta poduszke ;/ Mam nadzieje ze wszystko jednak bedzie wporzadku i bede mogl odrazu ja kupic ;D Tylko szkoda ze nie chce zejsc z ceny, bo za bardzo te auto przekracza moj budzet :(
-
Koniec Tematu :)
Auto jest juz u mnie w garazu :)
Do wymiany:
Rozrząd + pompa wody, pasek klinowy, termostat (wszystko za jedym razem)
Linki hamulca recznego.
To musze zrobic w pierwszej kolejnosci
Pozniej zostal do wymiany tylko gorny przedni prawy wahacz
oraz tulejka zwrotnicy prawy tyl.
Na ASO wyszlo ze samochod byl "malowany" przedni prawy blotnik (nad reflektorem), kawalek prawych drzwi oraz maska na srodku.
Wymieniany tez byl przedni prawy reflektor.
-
Nie pozostaje w takim razie nic innego jak życzyć bezawaryjnej jazdy:) Do zobaczenia na katowickich drogach:)