Watra, ale opony zmienia się raz na kilka lat. Poza tym coś za coś, zresztą seria na 15 cali czyli 195/55 jest bardzo niepopularna i też cholernie droga w porównaniu do innych 15-ek.
Printable View
Watra, ale opony zmienia się raz na kilka lat. Poza tym coś za coś, zresztą seria na 15 cali czyli 195/55 jest bardzo niepopularna i też cholernie droga w porównaniu do innych 15-ek.
Ja mialem 17" w swojej 145 wygladalo bosko i nie bylo az tak zle z jazda :)
Jesli ktos chce kupic 17" to mam Piekne TECNOMAGNESIO DETROIT 2 opony nowki 205/40 R17 2 opon brak wiecej info na PW.
Odgrzeję temat Panowie bo czas na zakup felg do ślicznotki.
Od początku chciałem '16 ale trafiły się w moim mieście '17 z oponami w dobrej cenie (6 stówek) ... trochę się ich boję bo w 147 na '17 było już twardo :( ?
Chyba, że ktoś ma Speedline'y na opchnięcie jeszcze ?
Jaka guma?? Ja mam 215/40R17 i odczucia są identyczne jak na 195/55R15 z rantem ochronnym, jedyna różnica to większa nerwówka w koleinach przez szersze kapcie.
Są 205/35/17 ale ja założył bym 205/45/17 - najbliżej oryginalnego rozmiaru wg kalkulatora rozmiarów.
205/35?? Podziwiam tego hardkora który na nich jeździł, masochista:) 205/45 jest wyższa niż 215/40 więc dalej jej do oryginału, chyba że masz na myśli 205/40 ale tu już jest trochę za mało gumy.
No masochista dlatego opony traktuję jako gratis, na którym śliczna przestoi sobie zimę w garażu.
Teraz zerkam do kalkulatora i faktycznie 205/40/17 to najbliższe oryginału bo zaledwie +1mm (jak się weźmie wyjściowo 185/65/14 - ja brałem 205/55/16 a to przecież nie oryginał).
Myślisz, że poza przekłamywaniem licznika nie będzie innych konsekwencji założenia 205/45/17 (obcieranie) - mają wtedy +20mm ?
Boję się '17 i za niskiego profilu przy tym moim elektronicznym zawieszeniu/amortyzatorach - tanie nie są nawet w regeneracji.
Jeśli nie używasz jej na co dzień to kwestię zużycia amorków odsunął bym na drugi plan albo nawet w ogóle nie brał pod uwagę, szybciej będą leciały łożyska i elementy gumowo-metalowe zawiasu. Jeśli ET będzie odpowiednie to nic nie ma prawa obcierać, chyba że tylne sprężyny już siadły z wiekiem a to właśnie weryfikują takie opony - jak tylko coś będzie nie tak to tył od razu przyciera. Przekłamywanie licznika dla mnie jest pomijalne, na 205/45R17 przy 150km/h faktyczna prędkość będzie około 159km/h, biorąc pod uwagę seryjne przekłamanie to prędkość licznikowa z faktyczną powinny się zgadzać:) Jednak to 12mm więcej niż moje gumy a to już sporo więc nie wiem czy gdzieś nie obetrze, u mnie po wywaleniu dystansów jest całkiem nieźle, wiem że amorki tylne i tak muszę wymienić bo na solidnych zagłębieniach asfaltu zdarza się jej jeszcze obetrzeć, nie pamiętam teraz ET felg ale chyba coś koło 32,5mm (szerokość 7 cali), zobaczę jak będzie na Eibachu jak złożę przód.
No i czy przypadkiem wzorcowe opony to nie 185/60R14??
Wzorcowe wg katalogu to 185/65/14.
Kurde ale 205/40/17 to faktycznie mało gumy ...
A ona na Normal jest sztywna teraz na '15 a na Sport to w ogóle ... a ja jeszcze dorzucę '17 do tego :)
Jakie masz teraz gumy na tych felgach?? Mają rant ochronny??