Serio?... Jutro pójdę spróbować :) Myślałem że są razem z potencjometrem.
Printable View
Serio?... Jutro pójdę spróbować :) Myślałem że są razem z potencjometrem.
Potencjometr faktycznie jest od środka. Ma metalową końcówkę która przechodzi na wylot ICSa i na to od naszej strony plastikowa nakładka oblana gumą. Zresztą sam widzisz :D
ciekawe, bo u mnie gorzej lewa wygląda. Chyba się do serwisu muszę udać i zamówić, skoro tak łatwo schodzi.
Nie wiem ile krzyknie ASO ale zapytaj szerszenia może jeszcze ma. Ja od niego kupiłem za symboliczne kilka PLN. Potencjometry też chyba ma.
SORRY ZA OT
z autostrady średnia 138, na odcinku ok 80 km, tempomat - komp pokazuje 6.5 - na dowód mogę wstawić zdjęcie z ICS jakby ktoś oponował ....
tyle pali
poranna trasa była szybsza - 7.1....;-)
Średnia 138 czyli przelotowa pewnie koło 150 :) też mi w takich warunkach koło 6,5 wychodziło :) Ale wolałem 5,7 więc wróciłem do 130 ;)
U Mnie spalanie nie zgadza się ze wskazaniem ICS-a i to dość dużo, po chipie na coś ok 170 KM :) spalanie liczone po tankowaniu ( powrót z Niemiec 450km, 90 % autostrady ) przy dużej prędkości bo śr. 170- 200 ( i tak przez prawie całą trasę ) spalanie wyszło 8.9 l / 100 km , ale podkreślam przy bardzo dynamicznej jeździe z takimi prędkościami. A tak na co dzień pali średnio 7 l / 100 km. Wszystko liczone po tankowaniu ICS pokazuje jakieś śmieszne liczby oszukuje coś ponad 1,5 l . Może to przekłamanie spowodowanie jest chipem sam nie wiem..
Myślę że zdecydowanie tak. Musiałbyś w tajnym menu skorygować dawkę wtrysku, bo pewnie była modyfikowana podczas czipowania.
Na bank wartości, które koledzy podają to stała jazda z w miarę stałą prędkością. Wiadomo, że jak dodasz do tego choćby kilka kilometrów, gdzie się rozpędzasz, hamujesz i tak kilka razy to spalanie wzrośnie.