Alfa romeo 156 sprowadzenie
Witam, chcialbym sie zapytac czy jest mozliwe sprowadzenie z Holandi alfy romeo 156 z silnikiem 1.8 lub 2.0 TS w dobrym stanie za 2k euro? Aktualnie tu pracuje i wracam do Polski za 3tyg. 2tys mam na sam samochod nie liczac oplat ;)
Tu podaje link do strony gdzie sa ofery z samochodami w Holandi: http://www.gaspedaal.nl/
Z gory dziekuje wszystkim za pomoc
Zakup 156 ;/ pilnie potrzebuje kilku rad
Wiec prosze nie usuwajcie mojego tematu .. wiem jak działa szukajka ale nie ma czasu na czytanie kazdego watku ponieważ jestem nie w naszym ojczystym kraju a nadażyła się okazja kupna 156 ... i wiem ze jak szybko jej nie kupie to ktos inny mi ja zwedzi!!!! . Nieche również kupić smiecia wiec łączmy się wiedza, moca jak kapitan PLANETA:girl_wacko:
Od dłuższego czasu przygotowuje się do kupna mam już miernik lakieru i kabelek vag z przelacznikiem poduszka silnik!!.
Bede kożystał z programu FiatEcuScan 2.3 do diagnozy parametrow pracy silnika itp , i tu pierwsze pytanie?
1) jakie pareametry kontrolować i jakie powinny być ich wartości
Chodzi mi o kluczowe parametry ktore mowia o kondycji silnika i czesci drogich w pozniejszych naprawach.
2) Jak podlaczyc złącze odb2 i ewentualnie odb2 + 3 pin (co gdzie wtygnac zdjecia). Od ktorego roku wprodzadzili samo obd2 rezygnujac z 3 pinowego interfejsu.
3) gdzie znalesc numery vin samochodu.
4) jak sprawdzic stan zawiedzenia domowymi sposobami
5) Na co jeszcze zwrocic szczegolna uwage? moze gdzie pojawia siue najszybciej korozja!!
Z GORY WIELKIE DZIEKI NAPRAWDE!! MAM NADZIEJE ZE BEDE JEZDZIL PIEKNA BELLA :):)