Widzę że jest troche entuzjastów i dobrze zoorientowanych ludzi od 164,interesuje mnie ten model troche i chciałem zasięgnąć rady użytkowanikow odnośnie tego egzemplarza
http://otomoto.pl/alfa-romeo-164-po-...C26308911.html
Printable View
Widzę że jest troche entuzjastów i dobrze zoorientowanych ludzi od 164,interesuje mnie ten model troche i chciałem zasięgnąć rady użytkowanikow odnośnie tego egzemplarza
http://otomoto.pl/alfa-romeo-164-po-...C26308911.html
jeśli chodzi o ten konkretny egzemplarz to wg mnie szkoda czasu -byłem oglądać w Radomiu. Może i silnik po remoncie ale caąl elektryka budzi duże zastrzeżenia, Alfa do poprawek blacharskich i cała do malowania - ilośc rysek i wgnieceń przeraża. Nawet felgi pomalowane chyba spray'em bo farba złazi nie mówiąc o tym ze są poobcierane równo, LPG nie działa, klima równierz, wyświetlacz nie wyświetla praktyczni nic, nawet ten od kilometrów. Zawieszenie do naprawy. Alfa ściąga dość mocno na prawo mimo ze podobno miała robioną zbieżność. Za to środek w BDB stanie jeśli chodzi o skórę. tyle co mogę od siebie powiedzieć.
Tak właśnie myślałem.Też w sumie zależy od ceny bo fakt skóra jest dosyć ładna a LPG można zrobić nie dużym kosztem.Ale te ściąganie i te wyświetlacze...jak i gdzie to kupic czy naprawic nie wiem
Wogóle widze ze czesci eksploatacyjne to juz lekkie wyzwanie dla 164
Pewnie ten wyświetlacz jest podatny na jakieś "zimne luty" lub coś w tym rodzaju.A jak takie proste tematy jak rozrząd czy głupie łożysko koła,tłumik inne eksploatacyjne sprawy.
3.0 V6 12V mnie interesuje i taką z Radomia chce obejrzeć po remoncie silnika właśnie no i skąd facet wziął części do tego silnika to mnie ciekawi bo ja nigdzie nie znalazłem ale w ASO pewnie będa.Chyba że po prostu po wymiarach coś dobrał.Remont był nie dawno możę sie pochwali jakimiś dowodami zakupu tych części bo jak nie to pewnie tylko rozrebrali i złożyli na starych częściach i na otomoto a prowadnice jak luz miały to mają.Trzeba to i tak widziec i slyszec najlepiej
Są hurtownie które tylko specjalizują się w częściach silnikowych i u nich zawsze można coś dopasować,ASO nie jest zbyt przyjazne w doborze cześci do starszych samochodów,po prostu im się nie chce lub boją się że coś nie będzie pasować tego nie wiem,zresztą remont na cześciach z ASO byłby to majątek,a inne części tak jak pisałam wcześniej trzeba długo szukać ale nie raz się udaje ale niewiem jak długo,sama potrzebuję parę szpeji do swojej i już tylko używka mi zostaje.
- - - Updated - - -
Ale jak kupisz przyzwoity egzemplarz to będziesz bardzo zadowolony,tego Ci życzę z całego serca.
Zajmuje sie odrobine zawodow częściami i wprawdzie na szybko rzuciłem okiem na podstawowe części i numery są ale stany-0
Ceny też nie aktualne więc jak ten koleś zrobił remont?
Po wymiarach pewne rzeczy da się dobrać no i nawet z pierścieniami nie będzie kłopotu ale wątpie że na sprzedaż ktoś zadaje sobie tyle trudu
ASO nie wchodzi za bardzo w gre bo jak piszesz jest zwyczajnie za drogo i wogóle jakoś tak bez serca
Po prawdzie V6 jest jednostka bardzo żywotna i bezawaryjna. Co prawda napinacz mechaniczny graniczy z cudem do zdobycia sam wiem jakie miałem z tym przeboje ale całe szczęście mam jeszcze jeden w zapasie. Reszta jest raczej do zdobycia.