Po twojej wypowiedzi tak mysle ze moze i ja zaloze stozek,choc zawsze kazdy mi odradzal mowiac ze silnik dostaje w dupe,wiec sam nie wiem.
pozdrawiam
Printable View
Po twojej wypowiedzi tak mysle ze moze i ja zaloze stozek,choc zawsze kazdy mi odradzal mowiac ze silnik dostaje w dupe,wiec sam nie wiem.
pozdrawiam
a co panowie powiecie na stozek w Dieslu ???
nic w dupe nie dostaje. A zapewniam ze juz kilku kierowców seryjnego 2.0 zdziwiło sie przy starcie z moim 1.8:) Zamontuj tak ja kopisałem a bedzie ok. I załóz osłone. U mnie poki co za osłone robi chwilowo pół plastikowego wiadra oklejonego tasma alu:)Cytat:
Napisał damian3619
Co do stożka w dieslu to tutaj nie pomoge. W benzynowych silnikach z turbo prawie zawsze sa stozki. Z drugiej strony test na stronie alfaclubu zachęcał do montazu wkładek w silnikach jtd:)
pawełek jeśli chodzi o Twoją wiadomość na priv, piszesz że rura jest prosta od obudowy stożka aż do wylotu halogenu - może jednak ten wlot jest trochę za nisko i wówczas po deszczu wilgotność przy drodze jest większa i zwyczajnie woda dostaje Ci się do układu skraplając się na stożku i ograniczając jego przepustowość? szczególnie gdy jest ciepło, asfalt sie nagrzewa, deszcz pada a potem wszystko paruje:)
druga moja opcja jest taka:
jadąc za kimś po deszczu lub bezpośrednio gdy pada - rura jest bez żadnych zagięć, kąt jej pochylenia w takiej konstrukcji jest niewielki więc jadąc szybko krople mogą dostawać się do środka, rozpryskiwać o ścianki i są zasysane bezpośrednio do filtra
To oczywiście tylko sugestie jakie przyszły mi do głowy w związku z opisywanym przez Ciebie spadkiem mocy po deszczu...
hmm. wszystko jest mozliwe. Zwłaszcza ze jak zatka sie ta rure to jak jest wilgotno idzie lepiej. Bo i tak ma druga rure dolotowa. Co do wody w samym układzie to filtr po to ma taka a nie inna powłoke ze ona tam sie ne dostaje natomiast mozliwe że siedzac na sciankach zmniejsza dopływ powietrza.
no właśnie to miałem na myśli, nie że nasiąka czy coś:P problem w tym że nie bardzo jest gdzie przenieść ten dolot, może ewentualnie gdzieś bezpośrednio za kratką grilla:)
tam nie moge bo tam mi zachodzi już osłona dolotu. swoja droga wlasnie kończe robic szósta już odkąd mam stozek. Wykonana z połowy plastikowego wiadra 1m kw. osłony termicznej ze styrobianu i 20 metrów tasmy alu klejącej.
A słysząłes cos o tym że dolot nie powienien byc na stożek bezpośrednio??
bezpośrednio na stożku? ale tak przecież ograniczysz jego przepustowość - musi być jakaś komora żeby zaciągał całą powierzchnią a nie punktowo
Koledzy juz pisali, byłbym skłonny polecić wkład K&N.
Po pierwsze nie zaśmieca nie środowiska starymi filtrami.
Po drugi śmiem twierdzić, ze może osiągniesz lepszy efekt z wkładu niż z montażu stożka.
Zwróć uwagę, że jest to wszystko przemyślane i nie sądzę by 'podwórkowe' metody mogły konkurować ze sztabem specjalistów pracujących nad tymi tematami od lat.
Jeżdziłem na K&N ponad 200000. Trzy razy kąpany. Zero ingerencji w układ dolotu. Przemyślane doprowadzenie powietrza.
Czy dorabiając dziwne doloty ktoś uwzględnia turbulencje, które będą one powodowały w przepływie powietrza pod samochodem? Tak z ciekawości pytam.
A gdzie kupić sportową wkładkę filtra powietrza do 156 T.S? Może być K&N, czemu nie, jest okazja, bo właśnie będę wymieniał filtr powietrza... Z tego co widzę, to w Intercars jest, ale cena pewnie zabójcza... Czy takiej wkładki nie trzeba wymieniać? Wystarczy dbać o jej czystość? Jakie masz doświadczenia z jej używania?Cytat:
Napisał J@rek
Pozdrawiam.
- Rafał