Przeczesałem wszystko i nie mogę żadnego wejścia wolnego znaleźć ,możliwe ze to od tempomatu jest którego nie mam?
Printable View
Przeczesałem wszystko i nie mogę żadnego wejścia wolnego znaleźć ,możliwe ze to od tempomatu jest którego nie mam?
W zwijaku nie ma wolnego miejsca, po prostu wtyczka ze sterowaniem od bez sterowania różni się ilością kabelków.
Odgrzewam!
Zakupiłem ostatnio radio 2 din chińskie. W mojej alfie 147 z oryginalnym radiem sterownie z kierownicy działało (dodatkowa kostka nad kością ISO z tego co pamiętam to zielona w której są 3 kable odpowiada za sterowanie z kierownicy) sklep w którym kupowałem radio zapewniał, że wystarczy jeden kabel z radia zmostkować z kablem służącym do sterownia z kierownicy. Teraz rodzi się pytanie, który to kabel. Z tego co widze na opakowaniu radia jeden przewód z kości ISO jest odpowiedzialny za sterownie i trzeba go podłączyć z kablem odpowiedzialnym za to w tej właśnie zielonej kostce. Czy jeżeli sprawdzę, który kabel jest odpowiedzialny za to w tej zielonej kostce i zmostkuje go z odpowiednim w radiu to to zadziała? Czy nie warto bawić się drutowanie i jedyny sposób to adapter do sterowania? Mam nadzieję, że ktoś zrozumie to masło maślane.
I ja się podepnę- kupiłem adapter dedykowany do mojego auta i Pioneera MVH 280, do tego odpowiedni przewód łączący radio z modułem. Miało działać P/P, podłączyłem wszystkie kostki jak w instrukcji, łącznie z zieloną kostką sterowania i ...nic. Nie działa. Wypróbowałem jeszcze wszystkie kombinacje 3 przewodów z zielonej kostki sterowania z wtyczką modułu- także bez efektu. Warsztat życzy sobie za podłączenie 150 zł, adapter +przewód to 160 zł, gdybym wiedział że to tak będzie wyglądało w ogóle bym tego nie ruszał.
U mnie jest podobnie :/ Adapter dedykowany za 145,00 + kabelek łączący z radiem Alpine i lipa.
A może ktoś zna przyczynę takiego stanu rzeczy? Bo miało wszystko działać już tylko po wpięciu wtyczek, które to wtyczki miały do siebie pasować (i pasują).
To znaczy lipa w pewnym sensie!! Jak wszystko podepnę do kupy to część przycisków z kierownicy działa, ale tylko jako MUTE i to częściowo bo nie wycisza całkiem a o 40db. Masakiera
Pokombinuje cosik z kabelkiem i fabrycznym modułem od multifunkcji w kierownicy. W końcu na starym radiu to działało tak? W złączu na pewno było zapodane +12V lub mniej (lookne do schematu) po włączeniu radia bo nawet przy wyłączonym zapłonie multifunkcja działała. Nie ma rzeczy nie możliwych! ;)
Niestety w elearn nie ma schematu podłączenia centralki multifunkcji :( więc nic z tego nie będzie :(