Moim zdaniem łatwiej wyjąć cały zespół napędowy dołem. To będzie szybsze, ale potrzebujesz osobę do pomocy, podnośnik i belkę do podwieszenia silnika.
Chciałbym zobaczyć jak ktoś w godzinę wyjmuje silnik. I to jeszcze górą.
Moim zdaniem łatwiej wyjąć cały zespół napędowy dołem. To będzie szybsze, ale potrzebujesz osobę do pomocy, podnośnik i belkę do podwieszenia silnika.
Chciałbym zobaczyć jak ktoś w godzinę wyjmuje silnik. I to jeszcze górą.
Dokładnie tak. Na yt jest film z montażu. Jak odkręcisz sanki i maglownicę to całość powinna bez problemu wyjść.
No dobra ale jak potem budę wypchnąć z garażu?
Ale po co?
Najlepiej opuść od razu silnik na europaletę (np. trzy ustawione na sobie) chyba że masz do dyspozycji jakiś wózek. Robisz co masz robić, opuszczasz auto na dół i przykręcasz silnik z powrotem.
Nie ma opcji. Słowem kluczem jest tu miejsce a dokładnie jego brak. Własnego garaży nie mam a ten, którym mogę dysponować styka na jedno auto tak więc u mnie wyjecie silnika wiąże się też z demontazem przodu i wyjechaniem autem do tylu. Potrzeba więc tymczasowo dokrecic dwa kółka gdzieś do auta. A i druga sprawa to czas, ograniczony, max tydzień optymalnie cztery dni. Więc chce mieć wszystko dobrze przemyślane zanim podejmę działanie. :) tak więc wszystkie podpowiedzi, pomysłu mile widziane.
No to ja nie wiem czy uda Ci się wyjechać zestawem z auta przy rozebranym przodzie. Dowiesz się ;)
Pirat159. Dlaczego chcesz całość wyciągać?
CBoo chce :) poza czyszczeniem kolektora mam tez wyciek gdzieś koło skrzyni. Chcr się z tym rozprawić raz a dobrze. W alfie miejsca mało pod maską a ja chce zrobić wszystko raz a dobrze. Więc chciałbym mieć silnik jak na ppatelni. Więc zbieram informacje. A czy zdecyduje się go wyjmowac? Nie wiem. :)