Dupa - leci z maglownicy :(
Dupa - leci z maglownicy :(
[QUOTE=YonasH;415124]Dupa - leci z maglownicy :([/QUOTE
Za tą maglownicę to fabryce należy się jakiś pozew zbiorowy , no co za bubel wyprodukowali :mad:
Pamiętam na forum159.com przypadek, że ktoś przeprowadził tą akcję serwisową (Spike?) i po jakimś czasie padła pompa wspomagania na skutek zalania nowym płynem do wspomagania, który okazał się rzadszy niż ten wcześniejszy czerwony... Może i w Twoim przypadku miało to jakiś wpływ na maglownicę?
Sam już nie wiem... Przed wymianą płynu pompa wyła z bólu z kolei. Nie udowodnię w ASO, że rzadki płyn wywołał przeciek. Oni się uprą, że uszczelniacze się zużyły i po sprawie. Autko mam dopiero 3 miesiące i taki mały niesmak jest.
Zawsze mogę zregenerować maglownicę na własną rękę. Taka sama gwarancja jak w ASO (a niektórzy warunkowo dają 2 lata) a 3 razy taniej. Muszę tylko dobry zakład w stolicy znaleźć.
No to współczuję...
A orientowałeś się jakie to będą koszty (w ASO i poza ASO). Ja rok temu w swoim Oplu robiłem maglownicę nie w ASO, i koszty były spore, aż boję się pomyśleć ile mogą zawołać za Brerę...
W ASO 2700 netto z rabatem 10%. Poza ASO regeneracja jakieś 500zł plus demontaż, montaż, nowy płyn - wyjdzie tysiak.
Pól biedy, że to "fun car" i nie potrzebuję go na codzień. Ale już mi trochę funu zabrał bo na Wszystkich Świętych muszę jechać pociągiem ;)
Pozew zbiorowy do firmy (niemieckiej) ZF ?
może Turbo Kamera na początek?
swoją drogą wymieniłem ten płyn + zbiorniczek i...d**pa, cos innego walnęło a sam demontaż i oględziny przekładni liczą tysiaka,czy to aby nie za duzo?