kadrowanie kadrowaniem, ale to właśnie PS zamazuje niedociągnięcia jakościowe zdjęcia. Dla mnie zdjęcie powinno być ostre, jak najmniej przerobione. Ale to tez kwestia gustu oczywiście ;)
Printable View
fota nr. 5 - dlaczego ?? proste - czerwona 33 to pierwsza alfa w której się zakochałem - jednym słowem sentyment i dlatego chciałbym mieć czerwoną 33 w kalendarzu :)
naszym zdaniem czyli moim i zony wybor padl na zdjecie numer 7,zdjecie numer 5 tez fajne ale mimo wszystko numer 7
coraz mniej zwraca się uwage na sam samochód a zbyt wiele na tło, piątka skupia się na samochodzie i faktycznie fajnie jeśli w kalendarzu jakieś zdjęcie tego modelu się znajdzie
Rzeczywiście poziom nieporównywalnie lepszy do sierpnia, aż ciężko coś wybrać, więc może krótko ocenię po kolei:
1. Ładne, ale trochę zbyt banalne,
2. Bardzo, bardzo mi się podoba, moim zdaniem zdecydowanie nadawałoby się na reklamę 156-ki - np. kombi w dieslu, albo sedan w benzynie, zawsze z charakterem... hehe... (taki pomysł na szybko:P) Moim zdaniem najładniejsze zdjęcie, ale przedstawia znów 156ki... :P
3. Ma coś w sobie, tło ciekawe, klimat wrześniowy, tylko ten profil nie do końca eksponuje urodę 33-ki, albo nie wiem, coś mi nie pasuje :)
4. Też bardzo ładne klimatyczne, wrześniowe zdjęcie, ale "znowu 156-ka", więc nie zagłosuję :P
5. Najładniejsza Bella (najlepiej wyszła ze zdjęć września), samo zdjęcie też ciekawe, i choć można by się tu i ówdzie przyczepić, to na nią idzie mój głos :D
6. SUPER sceneria (chciałbym się tam kiedyś znaleźć może przejazdem, ale nie ma w exifie niestety informacji o pozycji :P Może link do google maps?), ale znowu 156ka ... :P
7. Wszystko ładne, ale jakoś nic konkretnie się nie da napisać :P
Taki pomysł to też byłoby coś fajnego, wczoraj na TVN Turbo widziałem fotki z kalendarza SAAB Klubu - wyszły super - o założeniach można poczytać tutaj, ale efektów chyba jeszcze nie ma w sieci :) Myślę, że temat mógłby być do ogarnięcia przy okazji jakiegoś zlotu, jakby ktoś miał np. dostęp do kostiumów teatralnych - można by zrobić stylizację na włoskie lata 30-te, albo czasu Al Capone w USA... Może coś by się jeszcze wymyśliło... Ale wiadomo, jak jest z frekwencją na zlotach (tu sam biję się w pierś, ale nawet gdybym miał być na zlocie w tym roku, to bym nie był, bo Bella stała w warsztacie z otwartą czaszką:P)...
Dawno nie było 147 w końcu się doczekałem.
Piękna bella,głos poszedł na 1.
Zagłosowałbym na 5. ale jestem detalistą i strasznie razi mnie popękany zderzak i źle spasowana maska z ogromną szczeliną nad błotnikiem. Gdyby ta piękna 33 była dopieszczona to bym się nie wahał, a tak to sam już nie wiem jaką fotę wybrać.
maska to są kochani zawieszacze na masce co mi ja zgięli przez podpórkę która tam jest umieszczona, a zderzak no cóż znaleźć ori używany w stanie wartym przerypane ale tak to już jest
ja się piszę (jeśli można) do pomocy przy organizacji czegoś takiego ;)
kojarzycie może kalendarz jaki zrobili sobie saabowicze? Wyszedł im naprawdę super!
ostatnie trzy lata organizowałem warsztaty fotograficzne w warszawie, więc i trochę znajomości się zdobyło :) można coś pokombinować ze sprzętem, miejscówkami itp :)
możemy to zrobić po kosztach, a uwierzcie mi, że jest przy tym duuużo zabawy, nawet dla tych nie zajaranych fotografią ;)