-
Heh, powodzenia, ten temat przewija się od kilku lat, powraca co kilka miesięcy. Nie chcę was zniechęcać, ale póki co nikomu się nie udało zrobić nic godnego uwagi, tylko jakieś druciarnie w stylu (jeśli dobrze pamiętam):
- wpięcie mp3 jakoś bokiem pod DSP i puszczanie sobie muzy przez takiego niby-auxa,
-wrzucenie do zmieniarki płyty z nagranym 1 długim utworem, puszczenie go, a potem podpięcie pod chinche mp3 zamiast zmieniarki,
- jakieś dziwne rozwiązania grające mono.
Przeszedłem przez to z 5 lat temu i po przeanalizowaniu wszystkiego (nie mam dsp ani zmieniarki) i policzeniu kosztów zrobienia czegoś swojego stanęło na loudlinku... Chociaż w sumie magisterkę by na tym można niezłą zrobić, ale dla mnie już za późno ;).
-
ICS stosuje zmodyfikowany protokół unilink'a, po to, żeby AR mogło sprzedać swój własny model zmieniarki i na tym zarobić.
Zbadać go można podłączając ICSa pod oscyloskop, później zaprogramować ukontroler, tak, by reagował na komendy.
Trzeba dysponować naprawdę sporą ilością czasu, dużą wiedzą i sprzętem.
-
Myślę że problem polega na tym że 166 jest bardzo mało. Ludzi kumających jak to zrobić - sztuki. Czyli prawdopodobieństwo zainteresowania się tematem i zrealizowania prawie zero. Gdyby tych aut było tyle co "punto" to pewnie dawno loudlink nie miałby monopolu.
-
Ciekawe jak do sprawy podeszli u źródła czyli we włoszech. Może na włoskich forach AR jakoś ten problem rozwiązano. I to jest propozycja dla osób znających język włoski w piśmie. Może ktoś skożysta z mojej podpowiedzi.
-
Loudlink nie miał by monopolu gdyby ktoś udostępnił kody źródłowe i w Alfie nie występował by zmodyfikowany protokół Unilink`a. Wtedy zbudowanie emulatora zmieniarki nabiera innego wymiaru. Przyszedł mi do głowy pewien pomysł, skoro do zbudowania emulatora potrzebne jest zbadanie komunikacji ICS - zmieniarka i na jej podstawie konstruowanie komend do zaprogramowania ukontrolera, czy w zmieniarce scalak odpowiedzialny za komunikację jest na tyle zabezpieczony że nie można odczytać jego zawartości potem odpowiednio ją zmodyfikować do naszych potrzeb i wgrać ją do naszego układu...
-
-
-
Tylko teraz trzeba odważnego który zamontuje to do swojego auta i da cynk reszcie czy to działa.. bo na allegro niby coś podobnego jest za 350zł i nikt nie jest w stanie stwierdzić czy działa w 166..
-
Zulek jak chcesz to podjedź do Opola to sprawdzimy czy zwykły XCarLink podejdzie do 166. Może akurat się sprawdzi :D
-
Czemu do Opola? Masz Pietia?? Czy sprzedajesz? Jak masz to do 147 i 166 z tego co wiem inne podchodzą.