To ile ona ich Twoim zdaniem ma?!Cytat:
Napisał tygryz
:D
Printable View
To ile ona ich Twoim zdaniem ma?!Cytat:
Napisał tygryz
:D
ma teraz 2!! po jednym na kazda V .wczoraj ogladalem instalacje brc u tomkapa .jest bardzo estetycznie zalozona szacunek dla instalatora.szkoda ,ze nie wszyscy tak potrafia
2 wałki i 12 zaworów :>> Ostatnio jak wymieniałem rozrząd to sobie pomyślałem, że mogłaby mieć jeszcze ze 2 - robota ta sama, a ile więcej przyjemności potem! :lol:Cytat:
Napisał WlodekzPoznania
ja jestem raczej tego zdania że alfy na gazie nie ma co przeciążać,więc jeśli planujecie jakieś mocniejszą jazdę bellą to na Pb. Moja ostatnio wyszła 12,5l gazu co wydaje mi się nie być złym wynikiem. Ale jak się przejade na benzynce to jak bym jechał dwoma różnymi autami:dzwięk jest inny,inna kultura pracy i zdecydowanie inne parametry,pozdrawiam koledzy
Nie da się zaprzeczyć - na gazie moja 3.0 popierduje jakoś kretyńsko, a na benzynce gwiżdże przepisowo jak V6 (mówię o dźwięku) :lol:Cytat:
Napisał DaniioDTB
Miałem też ostatnio okazję urządzić sobie dłuższy przejazd (ok. 15km) w 2 sztuki - moja 164 i jakaś (niewykluczone, że któregoś z forumowiczów) czarna 166 z Łodzi, również 3.0 tylko napędzana benzyną - gdyby nie to, że w ruchu należy zachować szczególną ostrożność (nie przekraczaliśmy 160 km/h) to w życiu bym jej na gazie nie dogonił (chwilowo mam spaloną pompę paliwa po poprzednim właścicielu) - różnica w przyspieszeniach jest kolosalna.
PS. Pompa gotowa do założenia jeździ w bagażniku - brak czasu :(
witam
Zgodzę sie z DaniioDTB co do killowania na gazie. Jeśli tylko jadę szybko by dojechać z A do B to cisnę na gazie , ale przy killsach na dłuższych dystansach, kiedy wyciskam ostatnie soki i wskazowka obrotomierza gościć musi przez dłuższy czas w okolicach 6500-7200 obr/min przełączam na benzynkę . Nie chce się przekonać boleśnie na własnej skorze, że gaz ma faktycznie wyższą temperaturę spalania i bella może tego nie znieść. Ale na krotkich dystansach nie zawracam sobie tym głowy. Nie zauważyłem przez 3 lata , żeby LPG jej szkodziło. A jest jeden dodatkowy plus LPG poza oczywistym ekonomicznym, mianowicie , gdy świece się kończą LPG wyrażnie daje o tym znać , podczas gdy na benzynie jeszcze tego nie czuć.
Pozdrawiam
ostatnio moja piekna mnie zaskoczyla musze dodac ze mile udalo mi sie zejsc do 7l/100km
ja ostatnio przypilnowałem swoją 155 i 9l/100km
Moja 2.0 TS na sekwencji
w miescie 11,5-13 l/100km
w trasie 10 l/100 km
srednie spalanie z 24 tankowan to 12,4 l/100km w cyklu mieszanym.
:mrgreen: Moja 166 TS 2.0 16 V sekwencja :
miasto -11 - 14 l/100km przy 50 - 90 km/h
trasa - 10 - 12 l/100km przy 120 - 160 km/h :wink: + 10pkt/400 zł.
Przy włączonej klimie.