mnie spalanie spadło o 1,2litra na 100km po tym jak Cinek wyciął mi DPF i zrobił porzędek z EGR :))
Oponki zimowe tak jak wyżej napisałem 205/55R16 uniroyal
Printable View
mnie spalanie spadło o 1,2litra na 100km po tym jak Cinek wyciął mi DPF i zrobił porzędek z EGR :))
Oponki zimowe tak jak wyżej napisałem 205/55R16 uniroyal
i czytałem i widziałem, 17 na 100 to nie jest mało i nawet jeśli mam lekką rękę do wydawania kasy na alfę, to w tym przypadku nie chodzi tylko o kasę. Dobrze byłoby wydawać te ogromne pieniądze z poczuciem czegoś wyjątkowego, a tu po prostu jest smok, który tak samo dużo pali w Suzuki, Oplu, Chevrolecie i w Alfie. Alfie brakuje nowoczesnej, mocnej i bardziej "prestiżowej" benzyny. Szanuję Twój wybór, ale mnie na ten silnik, w sensie "money for value" po prostu nie stać :-)
Wszystko zależy w dużej mierze od tego, jaki jest pułap wyjściowy do oceny ;) Jeśli porównywać do Twojego diesla, to owszem nasz benzynowy "smok" może wydawać się gorszym wyborem, ale jeśli porównamy z naszą benzynową 156 1,8, to różnica spalania 3,2 na poziomie 3-4l/100km powalającą wartością już jednak nie jest :cool:
Chcieliśmy mocną benzynówkę, więc wybór był w zasadzie oczywisty.
Ale nie ukrywam, że chętnie sprawdziłabym, jak jeździ się twoim dieslem :)
Pozdrawiam ;)
:-),
Panowie co może być?
- mam wysokie spalanie i zaznaczam że nie podczas wypalania dpf
- nie zależnie czy zimny ci ciepły
- na chwilowym spalaniu na komputerze wszystko jest odwrotnie, czyli jak ruszam z 1 to pokazuje mi że w tym momencie pali 4.3l/100 ale za to jak jade stała prędkoscia np 60km/h na 4 biegu pokazuje 16l/100, a przy hamowaniu silnikiem lub na pierwszy rzut oka pokazuje wszystko odwrotnie czyli od 30-50l/100 gdzie przy normalnym funkcjonowaniu pokazuje zdecydowanie mniejsze spalanie chwilowe
- ogólnie spalanie w trasie wyszło mi 12l/100km i to jest troche za dużo
- wszystko dzieje się pomimo dobrego przegonienia auta wypaleniu DPF FiatEcuScanem i podczas automatycznej inicjacji przez samo auto
- alfa nie pokazuje rzadnych błędów zeskanowałem ją FiatEcuScanem
Z góry dziekuje za pomoc
To już nie wiem za czym się rozglądać jak zdołam sprzedać saaba... Wcześniej jeździłem AR GT 1,9 i takie osiągi oraz spalanie by mi wystarczały. Czy 1,9 w 159 zaspokoi moje potrzeby czy rozsądniej szukać 2.4 ?
2.4 to oprócz większej frajdy z jazdy samochód odrobinkę problematyczny. Problem numer jeden - brak zamienników sprzęgła i dwumasówki. Co oznacza koszt c.a. 6500 PLN za te części w ASO. Problem drugi - zbyt dużo razy spotkałem się z sytuacją uwalenia głowicy w tym modelu (nawet przy przebiegu 30 tysięcy km), żeby uwierzyć w super trwałość tej jednostki napędowej. Po trzecie - 1.9 JTDm 150 KM + wywalony EGR + wycięty DPF + zrobiony soft daje takie osiągi, że jeździ to tak jak 200-konna 2.4, a masz problematyczne rzeczy "z głowy" i o połowę tańsze sprzęgło i dwumasę (siłą rzeczy kiedyś musi to paść).