Mam nadzieje że to to ale może być coś innego np. bendiks
Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Mam nadzieje że to to ale może być coś innego np. bendiks
Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka
znalazłem coś takiego ... gdzieś w goglu ... wycinek z jakiegos forum
właśnie zamiast kręcenia jest te syczenieeee i trwa to tak długo póki trzymam kluczyk w tej pozycji... potem odpala normalnie
Odp - elektromagnes nie wyciąga bendixa ten syk to pracujacy rozrusznik bez zazebienia z kolem zamachowym soprawdz aku przeczysc klemy jak aku jest ok zdemontuj rozrusznik i do naprawy pzd.
podobnie jest u mnie tylko żę nie ma finalnego odpalenia :( i co to ten bendix ??
To jest elektromagnes na rozruszniku. Kluczyk podaje prąd sterowania na niego a on zazębia rozrusznik z kołem zamachowym i zwiera główne styki i nastepuje start rozrusznika. to syczenie to brak dobrego połączenia. Może być ta masa lub ten bendix ( nie trzymaj tego długo bo coś uapalisz).
Temat zamknięty :D:D:D:D brak masy na silniku :) temat rozwiązany bardzo bardzo Włodek dziękuje za pomoc !!!! dzięki wielkie :) Alunia znów w formie :)
Czyli to masa silnika?. Jak tak to super bo to najtansze do zrobienia.
Pozdrawiam i szerokości :)
Masa masa raczej jej brak :) dzięki raz jeszcze :)
Witam,wyświetlil sie w 147 1,9 jtd 120 ps blad P 0683 ,wyswietla sie error glow plug,po podlaczeniu kompa widnieje opis modul podgrzewania nieciagly.Rozebralem centralke wszystko czyste,jeden styk od przekaznika przesyslilem profilaktycznie,zlozylem i dalej lipa,jakies sugestie?
Dwa dni temu miałem to samo. Benzyna ekstrakcyjna strzykawka długa rurka. Polałem po wtyczkach na świecach poruszałem je ( słaby dostęp ale długim cienkim wkrętakiem się da ) potem kompresor wydmuchałem i błąd znikną .
u mnie Bład P0683 Preheating control unit oznaczał przepaloną jedną świecę żarową
Ja kupiłem moją alfę z ukręconą świecą żarową, miałem oddać na wiosnę do fachowców, żeby ją wyjęli, ale bella zrobiła mi prezent w nowy rok i sama podczas jazdy wypluła świeczkę ;) I to 200m od domu, nie robiąc nawet szkody obudowie silnika :D