Napisał
gcredhot18
wiec dlaczego sądzisz ze przepływomierz masz dobry??? wystarczy wyłaczyc wtyczkę i spróbować sie przejechać.gdy ja przy zapalonym silniku podłączam wtyczke przepływki z powrotem to filtr zaczyna nagle zasysać u ciebie moze dziać sie tak samo nie znaczy to jednak ze przeplywomierz jest sprawny. wiadome jest jednak ze silnik potrzebuje i powietrza i paliwa gdy powietrze nie jest dawkowane odpowiednio to silnik przerywa,faluje są strzały itp itd ale te objawy wcale nie musza być przypisane temu ze powietrze jest nieodpowiednio dawkowane choć w moim wypadku odłaczenie przepływomierza polepszyło poczatkowy etap jazdy(czytaj start) nadmienie ze mam filtr stozkowy i załozoną strumiennice... przyczyna moze tkwić także w brudnej przepustnicy.na forum sporo jest opisane na ten temat i ja pomału dzieki tym wiadomością dochodze do rozwiazań mojego problemu nie mniej jednak pisząc takie posty jak w twoim temacie utwierdzam sie w przekonaniu lub trafiam na inny trop(zależy kto i jak zdiagnozuje mój problem.mam nadzieje ze nie obrazisz sie za to ze podpiąłem sie pod twój temat.mam nadzieje ze skorzystamy na tym oboje....według mnie to jak uporasz sie z alterkiem powinienes odłączyć przepływkę i spróbować sie przejechać.to nic nie kosztuje a może przyczynic sie do trafnej diagnozy co boli twoją belle.jesli nie bedzie efektu nastepnym łatwym krokiem jest wyczyszczenie własnie przepustnicy(to też zadne koszta) gdy i to nie pomoże trzeba szukać dalej ale zawsze zaczynaj od najprostszych czynności ;)