zmieniałem ale w GT - zadziałało
( MES 1.2 albo 1.3 - nie pamiętam :-) )
Printable View
zmieniałem ale w GT - zadziałało
( MES 1.2 albo 1.3 - nie pamiętam :-) )
Dzieki za odpowiedzi :). Jak ma ktos pelna wersje MES 1.2 to chetnie przygarne adaass_89@o2.pl
dzis i mnie to dopadlo,troche sie wystraszylem bo ten temat omijalem,no ale przyszla kryska na Matyska:)
w sumie to i tak mam olej do wymiany bedzie trzeba poszukac kogos kto wykasuje to cos
kup se kabla i se sam wykasujesz :-)
p.s.
Goniuś - nie piratujemy na forum
no ale sprawdź emila - linka mosz :-)
Ja dostolch, wielkie dzieki Bociek moz browca :D Trocha problymy miolch ale opanowane. Interval ustawiony na 10tys.
No to ja poczekam już do następnej wymiany, i spróbuje mesem.
a ja mam "wyzerowane" - nie będzie mi żaden pikacz pikał kiedy mam olej mieniać
jo to wiym som i koniec :-)
Poproszę również o pełną wersję MES 1.2 tanaquol@gmail.com
Pozdrawiam
nie ma takiego piratowania , dziękuję , dobranoc
Odgrzebie temat po 3 miesiącach :)
W zaprzyjaznionym serwisie, na piekne oczy (jako, ze jestem kobietą:D) Panowie wymienili mi olej z filtrem za darmo. Do tego sprawdzili wszystkie plyny i oglnie zawieszenie.
Okazalo sie, ze Alfa jest w bardzo dobrym stanie- nic nie musze wymieniac- o dziwo! :rolleyes:
Natomiast po przyjezdzie do domku chcialam zajac się wprowadzeniem odpowiednich danych poprzez MES do Alfy i tu mam problem...
Tak wiec najpierw: (MESa mam po angielsku, ale mysle, ze to dla Was nie problem):o
Pod opcja ENGINE wykonałam procedurę OIL CHANGE
Załącznik 117839
Wszystko poszlo OK.
Nastepnie w opcji SERVICE- SERVICE INTERVAL RESET-
Załącznik 117840
chciałam wyzerowac przeglad. Ustawić nowe parametry na: 365dni oraz 15000km do nastepnego.
Niestety zadna opcja nie zostawała przyjęta przez Alfe. Zarówno na włączonym zapłonie czy tez włączonym silniku- żadnej różnicy.:(
Załącznik 117841
Zawsze pojawia się komunikat FAILED TO EXECUTE.
Po wykonaniu ostatniej z opcji na liscie: NEXT SERVICE RESET- Także na MESie pokazuje się FAILED TO EXECUTE ale oprócz tego
na chwile gasną wszystkie kontrolki na liczniku wraz z wyświetlaczem i na ok. 30sec pojawia sie komunikat: SCHEDULED SERVICE EXPIRED
Załącznik 117842
nastepnie napis oraz ikonka kluczyka znikają i wprowadzone zmiany nie zostaja przyjęte.
Dla potwierdzenia to samo znajduje sie w opcjach na Connect Nav:
Załącznik 117843
Czy ktoś z Was ma pomysł co robię źle? Bo coś muszę skoro efekt nie jest taki jakbym chciała...:confused:
Bedę wdzięczna za sugestie, pomysły i porady :rolleyes:
Aska