680 chyba.... :) wiadomo
Printable View
Ja akurat polecalbym wrzucenie gornych lepszych, bo wyciagac to pozniej qszystko drugi raz to bym mnie szlak trafil. No chyba ze malo klockow samochodem chcesz zrobic.
No właśnie może 10-12 tyś rocznie ale ciężko powiedzieć -to moje drugie auto na dojazdy do pracy wypad na miasto itp itd ciężko będzie gdzieś dalej nią jechać :)
Ja też robię takie przebiegi i dolne teknoroty nie wytrzymały 2 lat jazdy a jeżdżę dobrymi drogami i staram się omijać dziury. Górne dałem ori TRW (w opakowaniach ricambi) i się sprawdzają ale gorzej z dolnymi, teraz wpadła właśnie VEMA i zobaczymy co to jest warte. Jak to zawiedzie to wykosztuje się na ori, w końcu te z pierwszego montażu wytrzymały 200kkm i nie miały żadnych luzów tylko gumy sparciały ze starości. Trochę żałuje, że je zmieniłem profilaktycznie bo możliwe, że nadal bym na nich jeździł...Niektórzy tutaj regenerują wahacze ale po pierwsze trzeba mieć ori po drugie nie wiem jak z jakością tulei dostępnych na rynku bo te co są to żadnej renomowanej firmy. Koszt regeneracji sworznia i wymiana wszystkich tulei to koszt porównywalny z całym wahaczem np. FASTA.
Ja zrobiłem juz 30kkm na regenerowanych sworzniach z przodu.
Chyba bym wolał znowu to zrobić niż kupować fasty, które nie trzymają wymiarów i koła sie rozjeżdżają.
Finalnie zdecyduję się na pośrednie rozwiązanie - jednak FASTa drugie TRW albo Vemy , ale jakie wziąć te trwalsze -dolne? czy górne? Będzie różnicy 200 zł za tą cenę mógłbym oleje i filtry powymieniać ale trudno... lepiej zawieszenie zmienićjużteraz cyz poczekać do wiosny, skrzypi tak, że żona jak jechała to dzwoniła i pytała czy aby bezpiecznie może autem jechać :D Z gemetria już jest coś nie tak kierownica musi być lekko w lewą żeby jechać prosto :/
Górne weź ricambi oryginali, na allegro są po ok 250zł szt, a dolne jakie uważasz, unikaj teknorota.
czyli na górę coś lepszego
Wahacz przedni górny lewy i prawy firmy VEMA
Wahacz przedni dolny lewy i prawy firmy FASTŁączniki stabilizatora lewy i prawy firmy FAST
Gumy stabilizatora na średnicę 22 mm
690 zł
zobaczcie na to http:// allegro.pl/lewy-prawy-wahacz-gorny-alfa-romeo-147-156-komplet-i4949586590.html
Nr oryginału OE:
TRW JTC 920, TRW JTC 919
jak to rozumieć - może warto ?
Na gore daj trwalsze, to jest trw.