Wycieraczki:
strona kierowcy, długość pióra 54cm
strona pasażera 50
Sam nie wiedziałem, że są innej długości :)
Printable View
Wycieraczki:
strona kierowcy, długość pióra 54cm
strona pasażera 50
Sam nie wiedziałem, że są innej długości :)
No widzisz, to przy okazji dowiedziales sie czegos ciekawego.
Swoja droga - dzieki, bo ja juz myslalem ze krzywo widze, albo cos mnie metrówka oszukuje :D
Ok - Olej zakupiony. 5 Litrów Motul'a 6100 - do Alfy wlac 4,4 litra? To jest Maksiumum czy średnia ilosc?
No dobra ale kiedy się pochwalisz zdjątkami????? :D Czekam.
Lej "na bagnet" do maksimum i taki stan staraj się utrzymać
EDIT: ... właśnie, właśnie pochwal się w końcu co kupiłeś!
Lać na bagnet do maksium - tylko pytanie, zebym nie przelał, dlatego chcialbym wiedziec ile to jest te maksium - 4,4litra?
Teraz mam maly problem, poniewaz szukam informacji na ten temat i wiele osob mowi co innego - co jaki czas zmieniac rozrzad? Czy w jakis sposob mozna sprawdzic kiedy byl wymieniany? - nie wiem, chociazby po oznaczeniach na pasku - jesli tak, to jak zajrzec tam i jaka sciagnac oslonke?
A fotki? Moze w weekend jak uda mi sie zalatwic sprawe z autem.. i zapomniana ksiazka pojazdu (z mojej glupoty, zapomnialem ja odebrac od sprzedajacego)...
50 max 60 tys rozrzad w tym silniku lub 3 lata ,nie sprawdzaj kiedy byl wymieniany tylko wez sie za wymiane bo mozesz potem zalowac ,oddaj auto do warsztatu znajacego sie na samochodach alfa romeo ,mechanik musi posiadac blokady rozrzady do tego silnika ,jesli ich nie posiada to zmien fachowca olej 4.4 to jest max masz stronke www.alfaworkshop.co.uk tam sie dowiesz wszystkiego
Dziekuje :)
No nic - rozrzad musi poczekac jeszcze z 2-3 miesiace i musze ograniczc jazde... max 2 tys km. Poprzedni wlasciciel twierdzi ze po sprowadzeniu go rok temu na wlasny uzytek, wymienil wszystkie rzeczy... no ale wiadomo jak to jest ze slownym "potwierdzaniem".
A tak na oko, zeby zobaczyć stan pasków? - mozna sciagnac obudowe i rzucic okiem? duzo to jest roboty i jak za to sie zabrac ? :D
Zawsze sprawdzaj stan przy nalewaniu. Nie kieruj się tym ile ma wejść tylko sprawdzaj.
No i niestety, snieg zaskoczyl mnie w ciagu weekendu, tak wiec fotki musze przelozyc na inny termin. Zobaczylem swoja droga ze troszka "spocona" jest miska olejowa... Nic nie kapie, nie zostaje olej na ziemi, aczkolwiek jest troche spocona i nie wiem czy to uszczelka na misce troche puszcza, czy wyciek jest z simeringu przy skrzyni ;/
Nie ma uszczelki pod miską jest przyklejona na sylikon, który mógł przepuścić.