Na pewno cena. Jak masz pewność, że śruby, które odkręcisz będzie można zamontować ponownie to możesz kupić samo łożysko zaoszczędzisz z 30zł . Ja kupiłem komplet i nie żałuję jedna śruba (torx)trochę się ukręciła przy wymianie.
Printable View
Na pewno cena. Jak masz pewność, że śruby, które odkręcisz będzie można zamontować ponownie to możesz kupić samo łożysko zaoszczędzisz z 30zł . Ja kupiłem komplet i nie żałuję jedna śruba (torx)trochę się ukręciła przy wymianie.
No, to jestem po wymianie przedniego łożyska. Sprawa banalnie prosta ale trzeba mieć odpowiednie narzędzia - nasadkę sześciokątną 36 (do odkręcenia nakrętki półosi) i nasadki torx E14 (śruby mocujące piastę) i E18 (śruby mocujące zacisk Brembo mały).
mozecie mi powiedziec jakie sa objawy zuzytego łożyska ? bo w mojej belli gdy jezdze po rondach lub wchodze w zakret nawet przy małej predkości, to mi cos piszczy prawdopodobnie w tylnej osi. ale pewnosci nie mam. wewnatrz auta to jakos mocno nie przeszkadza, ale z zewenatrz słychac straszne piski. mozliwe zeby to była wina zuzytych tarcz (ale jeszcze nie jakos strasznie zjechanych) ?
Witam, czy ktoś mógłby w wielkim skrócie opisać etapy i użyte narzędzia, demontażu i montażu tylnego łożyska/piasty w Alfie 159.
Hejka,strasznie hałasują,wyją i huczą. na początku myślałem że to opony ale zmieniłem na zimowe i nadal głosno, więc co-łożyska. Dałem ok 270 za sztuke ( sciągałem z BB ),stówke za wymiane od koła i jest ok
Witam czy ma ktoś do sprzedania jeszcze taką piastę na przód ?
Ja mogę mieć... W okolicy MAJA/CZERWCA :/
Ja mam ostatnia sztuka mi została po 880zł