Czy znacie kogoś w Poznaniu lub okolicy?
Printable View
Czy znacie kogoś w Poznaniu lub okolicy?
Ja znam miejsce z drugiej strony Warszawy, w Józefowie pod Otwockiem. Swoją tam robiłem i się kręci. Tanio nie jest, ale działa.
Firma TurboPro. Nie wiem czy linki można podawać, w necie od razu wyskoczy. Tyle, że oni raczej sami nie zdejmują turbin.
Tak czytam ten post i widzę, że ArekGR ma rację, nie wiem czemu każdy go zlewa...
W Mielcu, może jest kilka zakładów, które regenerują turbo. Może nawet nie piszę o tym samym co Arek, ale mojemu znajomkowi rozleciało się turbo z Mielca po regenaracji, na gwarancji, a zrobiło to z miecha po gwarancji.
Kupił używkę z 115 KM, a ma 140 KM przełożył jedną ze stron i mówił, że jeździ aż miło.
Tak więc sam się zastanawiam, gdyby mi turbo padło nad sensem regeneracji. Kupię chyba nową, albo używkę z pewnych rąk i będę się cieszył jazdą dalej.
musze miec chyab wyjątkowe szczęscie albo dobrze eksploatuje turbo bo ani w Alfie 156 1.9jtd ponad 300 000km jaką miałem ani obecnie w stilo 242 000km NIGDY nie wymieniałem ani nie regenerowalem turbiny. Jedyne co robie to po odpaleniu silnika czekam jakies 15 sekund i ruszam spokojnie a po jeździe odczekuje jakies 30 sekund i wyłaczam silnik. Po jeździe autostradowej wysiadam z auta zapalam fajure i jak spale gasze silnik. Wymian turbin w JTD zero
no własnie ile powino sie studzic turbo:)bo jak pod domem to pozwalam sobie zaniesc zakupy do domu,potem garaz otworzyc:)),ale na miescie po zaparkowaniu robi sie problem jak dziewczyna obok sie niecierpliwi:)
To ja wyslij po wozek ale bez drobnych :p
Zanim wroci po monety to bydzie akurat :-)
:)))nie wyjdzie bezemnie:))a ja martwie sie czy nieprzesadzam z tym studzeniem:)))
przesadzasz kolego ,studzenia ma sens jeśli np. na autostradzie leciał byś ze 180 a nagle postanowił dajmy na to zjechać na stacje żeby zatankować i w ciągu kilku sekund od maksymalnego obciążenia wyłączył byś silnik.
Według mnie studzenie turbo po jeździe miejskiej jest bez sensu.
ale powiedzmy lece 100,80,troche ostrego wyprzedzania:))